Golfiņa vadītājs nolemj bēgt no policijas, tomēr tiek notverts savas mājas pagalmā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Facebook.com/Valsts policija

Ceturtdienas, 21.janvāra pievakarē kāds Volkswagen Golf vadītājs piesaistīja likumsargu uzmanību, jo pa Jūrmalas šoseju traucās ar 155 kilometriem stundā. Tātad atļauto ātrumu pārsniedza par 65 km/h.  

Fiksējot pārkāpumu Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Ceļu policijas bataljona likumsargi, pamanot šo rīcību, transportlīdzekļa vadītājam lika apturēt savu automašīnu.

Ieraugot policijas automašīnu, steidzīgais braucējs nepaklausīja policistu likumīgajām prasībām apturēt transportlīdzekli, bet palielināja braukšanas ātrumu un uzsāka bēgšanu, sasniedzot pat 175 km/h.

Policisti pārkāpējam vairākkārt izteica prasību apturēt transportlīdzekli, taču viņš aizvien ignorēja policijas darbinieku likumīgās prasības un tupināja bēgšanu, liecina ieraksts Valsts policijas Facebook ziņu plūsmā.

Bēgošā spēkrata šoferi izdevās apturēt, kad tas bija sasniedzis savu mājvietu Jūrmalā. Kā tika noskaidrots, pie Volkswagen Golf stūres bija sēdies kāds 29 gadus vecs vīrietis. Viņam bija transportlīdzekļa vadīšanas tiesības, kā arī nebija lietojis grādīgos dzērienus.

Steidzīgajam autovadītājam par šo pārkāpumu uzsākti divi administratīvo pārkāpuma procesi – par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu vairāk par 60 kilometriem stundā. Tāpat arī par nepakļaušanos personai, kura ir pilnvarota pārbaudīt transportlīdzekļa vadītāja dokumentus, atkārtotai vai vairākkārtējai prasībai apturēt transportlīdzekli (par bēgšanu), par šādu pārkāpumu

piemēro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 1200 līdz 2000 eiro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz pieciem gadiem.

Sods ir vairāk nekā bargs, tādēļ Valsts policija aicina autovadītājus būt saprātīgiem un izturēties atbildīgi gan pret savu, gan apkārtējo drošību, nebraucot pārgalvīgi un bezatbildīgi!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu