Apstiprināts Daugavpils budžets teju 97,9 miljonu eiro apmērā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ivars Soikāns/LETA

Trešdien pēc aptuveni piecu stundu debatēm apstiprināts Daugavpils pašvaldības budžets 97 889 746 eiro apmērā.

Budžeta apstiprināšanai šodien sasaukta domes ārkārtas sēde, un tā ilga aptuveni piecas stundas. Ilgāku laiku prasīja tostarp deputātu jautājumi par sēdes norises procedūru.

Pašvaldības Finanšu nodaļas vadītāja Edīte Upeniece, prezentējot budžetu, minēja, ka ieņēmumus ir ietekmējušas dažādas izmaiņas normatīvajos aktos, kas samazinājušas pašvaldību ieņēmumus. Arī Daugavpils pašvaldības ieņēmumi šogad, salīdzinot ar gadu iepriekš, plānoti par 2 663 401 eiro.

Savukārt izdevumi šogad plānoti 123 439 822 eiro apjomā, kas ir par 1 096 561 eiro mazāk nekā pirms gada. Upeniece skaidroja, ka pašvaldības budžetā ir izveidojies līdzekļu pārpalikums no iepriekšējā gada, tāpēc izdevumi ir līdzīga pērn plānotājiem.

Lielākā daļa izdevumu paredzēta izglītības jomai. Tāpat ievērojami līdzekļi atvēlēti ekonomiskajai darbībai, sociālajai jomai, atpūtas, kultūras jomai. Pēc Upenieces paustā, budžetā ir arī jaunas izdevumu pozīcijas, piemēram, apdrošināšanas nodrošināšana pašvaldības darbiniekiem. Lielu slogu budžetam uzlikušas arī izmaiņas garantētā minimālā ienākuma līmeņa izmaiņas.

Tāpat 70 000 eiro ieplānoti kompensāciju izmaksām tiem iedzīvotājiem, kuru dzīves kvalitāti ietekmējusi satiksmes pārvada izbūve Piena kombināta rajonā. Taču precīza izmaksājamā summa tiks precizēta vēlāk.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu