Policija Maskavā veikusi kratīšanu Navaļnija dzīvoklī (10)

LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Policija trešdien Maskavā veikusi kratīšanu Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija dzīvoklī, ziņo viņa līdzgaitnieki.

Dzīvoklī tobrīd atradies viņa brālis Oļegs. Kratīšana veikta arī dzīvoklī, kurā uzturas opozicionāra sieva Jūlija Navaļnija, kā arī studijā "Navalny Live".

Navaļnija līdzgaitnieki ziņo, ka kratīšanas veiktas krimināllietas ietvaros, kas ierosināta sakarā ar sanitāri-epidemioloģisko normu pārkāpšanu 23.janvārī notikušo protestu laikā.

Sakarā ar ierosināto krimināllietu apcietināšanas vietās nopratināti Navaļnija preses sekretāre Kira Jarmiša, Navaļnija dibinātā Korupcijas apkarošanas fonda (FBK) līdzstrādnieks Georgijs Alburovs un FBK Maskavas štāba koordinators Oļegs Stepanovs.

Kā paziņojusi Krievijas Iekšlietu ministrija, "noskaidrots, ka nesaskaņotās akcijas organizatori un dalībnieki radīja jaunās koronavīrusa infekcijas izplatīšanās draudus. Piemēram, Maskavā pasākuma dalībnieku vidū Puškina laukumā bija personas, attiecībā uz kuriem pieņemts lēmums par izolāciju dzīvesvietā sakarā ar viņiem noteikto šīs saslimšanas diagnozi".

Kā ziņots, sestdien Navaļnija atbalsta akcijas notika visā Krievijā.

Maskavā ielās bija izgājuši vairāk nekā 40 000 cilvēku.

Navaļnija reģionālie štābi lēš, ka kopumā protestos visā Krievijā piedalījās 250 līdz 300 tūkstoši cilvēku.

Saskaņā ar nevalstiskās organizācijas "OVD-Info" datiem šīs akcijas laikā aizturēti vairāk nekā 3700 cilvēki, tostarp 1320 Maskavā un 490 Sanktpēterburgā.

Navaļnijs 17.janvārī tika aizturēts Maskavas Šeremetjevas lidostā pēc atgriešanās no Vācijas, kur vairāk nekā četrus mēnešus atlaba pēc saindēšanas ar kaujas vielu "Novičok".

Krievijas Federālais sodu izpildes dienests (FSIN) Navaļnija aizturēšanu skaidro ar to, ka Navaļnijs esot pārkāpis viņam piespriestā nosacītā cietumsoda noteikumus.

Dienests tiesā pieprasījis Navaļnijam piespriesto trīsarpus gadu nosacīto cietumsodu nomainīt pret reālu ieslodzījumu.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu