"Facebook" lietotājiem rādīs mazāk politiskas ievirzes satura

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: AFP

Sociālā tīkla "Facebook" uzņēmuma vadītājs Marks Zakerbergs trešdien paziņoja, ka šis sociālais tīkls vairs neieteiks lietotājiem grupas ar politisku tematiku.

"Facebook" jau īsteno šādu politiku ASV, ņemot vērā tur radušos saspīlējumu saistībā ar ASV prezidenta vēlēšanām.

"Mēs plānojam ilgtermiņā paturēt pilsoniskās un politiskās grupas ārpus ieteikumiem un plānojam paplašināt šo politiku globālā mērogā," sacīja Zakerbergs telefonsarunā par šī uzņēmuma peļņu.

Viņš piebilda, ka "Facebook" arī samazinās politisku saturu lietotāju galvenajās ziņu lentēs,

un šis solis ir daļa no tiekšanās "pazemināt temperatūru un atturēt no šķeltnieciskām sarunām".

Soļi, kurus "Facebook" spēra ar mērķi nebūt par platformu vardarbīgiem vai maldinošiem paziņojumiem ASV prezidenta vēlēšanu laikā, ar šo lēmumu ieguvuši pastāvīgu raksturu.

"Facebook" un "Instagram" bloķēja uz nenoteiktu laiku ASV prezidenta Donalda Trampa kontus pēc viņa piekritēju iebrukuma ASV Kapitolijā 6.janvārī.

Zakerbergs sacīja, ka lēmums izbeigt ar politiku saistītus ieteikumus izriet no lietotāju atsauksmēm un attieksies uz sociālo tīklu globālā mērogā.

"Mēs gribam, lai šīs diskusijas varētu notikt arī turpmāk," teica Zakerbergs. "Tomēr viena no galvenajām lietām atsauksmēs, ko mēs tieši tagad dzirdam no mūsu kopienas, ir tā, ka cilvēki negrib, lai politika un cīņas pārņemtu viņu pieredzi par mūsu pakalpojumiem."

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu