Bijušajam VID inspektoram par 700 eiro kukuļa ņemšanu piespriež trīs gadus cietumā (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Pixabay

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa par 700 eiro liela kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu atzina vainīgu bijušo Valsts ieņēmumu dienesta (VID) darbinieku Aigaru Kupču, piespriežot cietumsodu uz trīs gadiem, bez mantas konfiskācijas, atņemot tiesības uz trīs gadiem strādāt VID struktūrās.

Pilno spriedumu var pārsūdzēt desmit dienu laikā pēc pilna sprieduma pieejamības dienas.

Jau vēstīts, ka saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētais 2016.gada aprīlī kādā zemnieku saimniecības veikalā sāka tematisko pārbaudi, kuras laikā ar zemnieku saimniecību saistītai personai pieprasīja kukuli.

2016.gada maijā, izmeklēšanas tiesneša sankcionēta izmeklēšanas eksperimenta ietvaros, viņš pieņēma kukuli 700 eiro apmērā, lai pārbaudē konstatētos pārkāpumus nenodotu izlemšanai administratīvās pārkāpuma lietvedības uzsākšanai.

Par šo noziegumu 2016.gada pavasarī informēja Latvijas Televīzijas raidījums "De facto". VID darbinieks Kupčus esot prasījis kukuli zemnieku saimniecības "Dimzas" līdzīpašniecei.

Raidījums vēstīja, ka 11.aprīlī "Lauku gaļas veikaliņā" ieradās divi nodokļu inspektori, tostarp, Kupčus, kurš devis dažādus mājienus. Līdzīpašniece vienojās, ka vēlāk satiksies ar inspektoru. Uz tikšanos Kupčus esot ieradies ar dienesta auto, un viņam tika iedoti 700 eiro. Televīzijas sižetā redzams, ka pēc kukuļa saņemšanas viņš tika aizturēts.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu