Covid-19 sasirgušais braucis autobusā Liepāja-Pāvilosta-Ventspils (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Autobusa stūre. Ilustratīvs attēls.
Autobusa stūre. Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC), veicot epidemioloģisko izmeklēšanu, noskaidrojis, ka pasažieris, kuram apstiprināta Covid-19 infekcija, 25.janvārī braucis ar autobusu Liepāja-Pāvilosta-Ventspils, informēja SPKC.

Pasažieris 25.janvārī plkst.17.45 braucis ar AS "Liepājas autobusu parks" autobusu ar reisa numuru "7699" no Liepājs autoostas līdz Ventspils autoostai.

Visiem pasažieriem, kuri brauca šajā autobusā, ieteicams novērot savu veselības stāvokli. Ja tiek novēroti elpceļu infekcijas slimības simptomi, SPKC iesaka palikt mājās un sazināties ar savu ģimenes ārstu, lai izvērtētu veselības stāvokli.

Centrā atgādina, ka šādos gadījumos ātrāk uzzināt, ka ir būts kontaktā ar Covid-19 slimnieku, var palīdzēt lietotne "Apturi Covid". Izmantojot lietotni, būs iespējams savlaicīgāk izolēties, lai neapdraudētu ģimeni, kolēģus, draugus un pārējos iedzīvotājus.

Vienlaikus līdz 7.februārim ir paplašinātas iespējas veikt valsts apmaksātu Covid-19 testu. Ja parādījušies slimības simptomi - akūtas elpceļu infekcijas pazīmes, paaugstināta temperatūra, ožas traucējumi, garšas izjūtas zudums u.c. - Covid-19 testu var veikt bez maksas un bez ārsta nosūtījuma.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu