Saeima aicina valdību nodrošināt bērnu un jauniešu sporta nodarbību nepārtrauktība

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Handbola bumba
Handbola bumba Foto: handball.lv

Saeima šodien apstiprināja uzdevumu valdībai, kurā aicina Ministru kabinetu lemt par bērnu un jauniešu sporta nodarbību atsākšanu, "kolīdz to pieļauj epidemioloģiskā situācija", informēja parlamenta Preses dienestā.

Lēmumprojektu par uzdevumu valdībai Saeimā iesniedza opozīcijas deputāti Ļubova Švecova, Karina Sprūde, Jūlija Stepaņenko, Uldis Augulis (ZZS), Jānis Dūklavs (ZZS), Janīna Jalinska (ZZS), Edgars Tavars (ZZS), Evija Papule, Aldis Gobzems un Viktors Valainis (ZZS).

Par uzdevumu valdībai balsoja 93 deputāti, savukārt atturējās viens deputāts.

Lēmumā Ministru kabinets aicināts lemt par bērnu un jauniešu sporta nodarbību atsākšanu gan iekštelpās, gan ārtelpās atbilstoši stingrai Veselības drošības protokola standartu un prasību ievērošanai.

Lēmumā uzsvērts, ka sporta nozares vadītāju izstrādātā Veselības drošības protokola mērķis ir garantēt epidemioloģiski drošu nodarbību procesu bērnu un jauniešu sportam, to dalībniekiem un visām komandu treniņu mācību grupām, paredzot obligātos standartus un nosacījumus, kas jāpiemēro katrā nodarbībā.

Tāpat Saeima aicina Ministru kabinetu nodrošināt sadarbību starp Izglītības un zinātnes ministriju un Veselības ministriju jautājumā par bērnu un jauniešu sporta nodarbību atjaunošanas un turpināšanas iespējām, iekļaujot arī ilgtspējīgus risinājumus.

Saeima lēmumā akcentē, ka sporta nodarbību nepārtrauktība ir nepieciešama bērnu un jauniešu sporta saglabāšanai, kā arī psihoemocionālās veselības un fiziskās attīstības nodrošināšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu