Valdība lems par ārkārtējās situācijas pagarināšanu un klātienē nopērkamo preču klāsta paplašināšanu (24)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš. Foto: Edijs Pālens/LETA

Šodien, 2. februārī, notiks kārtējā valdības un Krīzes vadības padomes kopsēde, kurā plānots lemt par ārkārtējās situācijas pagarināšanu pēc 7.februāra, kā arī varētu pārskatīt atsevišķus ierobežojumus.

Sēde attālinātā režīmā notiks plkst.10. Pēc tās plānota preses konference.

Sēdes laikā plānots uzklausīt Veselības ministrijas sagatavoto informāciju par aktuālo epidemioloģiskās drošības situāciju un veselības aprūpes sistēmas kapacitāti un noslodzi, testēšanu, kā arī situāciju ģimenes ārstu praksēs.

Tāpat sēdē tiks uzklausīta aktuālā informācija par vakcināciju pret Covid-19.

Sēdē arī izskatīs Krīzes vadības padomes sekretariāta informāciju par iedzīvotāju uzvedības analīzi un Covid-19 ārkārtējās situācijas ierobežojumu efektivitāti.

Plānots, ka kopsēdē varētu izskatīt Ekonomikas ministrijas piedāvājumu ārkārtējās situācijas laikā paplašināt klātienē iegādājamo preču klāstu.

Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) iepriekš atzina, ka iespēja lemt par pakāpenisku Covid-19 izplatības dēļ noteikto ierobežojumu mazināšanu Latvijā būtu, ja divu nedēļu kumulatīvā saslimstība ar vīrusu samazinātos līdz aptuveni 200 gadījumiem uz 100 000 iedzīvotāju.

Pēc pirmdienas datiem, patlaban Latvija atrodas pirmajā jeb sarkanajā kategorijā, jo 14 dienās reģistrēti vidēji 563,2 jauni Covid-19 saslimšanas gadījumi.

Otrā jeb oranžā kategorija paredz, ka valstī joprojām ir augsta Covid-19 riska situācija, bet 14 dienu saslimstība nokristos līdz 200 gadījumiem uz 100 000 iedzīvotāju. Šajā fāzē varētu sākt pakāpenisku ierobežojumu mīkstināšanu. 

Trešā jeb dzeltenā kategorija nozīmētu, ka riska situācija tiek vērtēta kā vidēji augsta. Pēc Veselības ministrijā paustā, par konkrētiem epidemioloģiskajiem rādītājiem, kas raksturotu šo kategoriju, eksperti vēl turpina diskusijas.

Beidzamā jeb zaļā kategorija iestātos zema riska situācijā, kas būtu, ja 14 dienu kumulatīvā saslimstība ar Covid-19 nokristos līdz 20 gadījumiem uz 100 000 iedzīvotāju. Šādā situācijā būtu iespējams atgriezties pie ikdienas dzīves bez būtiskiem ierobežojumiem.

Komentāri (24)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu