Pēc Covid-19 uzliesmojuma Dubaijā slēgti krogi

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Bārs Dubaijā. Ilustratīvs foto
Bārs Dubaijā. Ilustratīvs foto Foto: AP/Scanpix

Pēc jaunā koronavīrusa uzliesmojuma Dubaijā no otrdienas līdz mēneša beigām slēgti visi bāri un krogi.

Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) Dubaijas emirāta varasiestādes norādīja, ka arvien biežāk tiek pārkāpti preventīvie pasākumi, un uz to reaģējot, tiks veikti vairāki pasākumi, tostarp slēgti bāri un krogi.

Kinoteātri, sporta klubi un citu pakalpojumu sniedzēji iekštelpās varēs uzņemt tikai pusi no maksimālā apmeklētāju skaita, bet iepirkšanās centri, viesnīcas, peldbaseini un privātās pludmales drīkstēs uzņemt 70% no maksimālā apmeklētāju skaita.

Restorāni un kafejnīcas drīkstēs strādāt ne ilgāk par vieniem naktī.

Krīžu un katastrofu pārvaldības komiteja uzsvēra, ka visi, kas pakļaus sabiedrības drošību riskam, tīšuprāt neievērojot preventīvos pasākumus vai ievērojot tos neprecīzi, tiks bargi sodīti.

Dubaijai līdz šim bija izdevies kontrolēt pandēmiju, neslēdzot savu ekonomiku, un jūlijā Dubaija atsāka uzņemt tūristus.

Taču, lai gan sejas maskas un sociālā distancēšanās ir obligātas prasības Dubaijā, tam nav izdevies novērst strauju inficēšanās tempa pieaugumu šajā gadā, kuru Dubaija sāka, reklamējot sevi kā atvērtu, saulainu un no karantīnas brīvu atpūtas vietu.

Kaimiņos esošais Abū Dabī emirāts, kam ir lielas naftas rezerves un kas ir mazāk atkarīga no tūrisma, ieņēmis konservatīvāku nostāju, prasot iebraucējiem ievērot karantīnu.

Ziemassvētku un Jaunā gada brīvdienās sociālos medijos parādījās daudzas fotogrāfijas ar rietumvalstu slavenībām Dubaijas pludmales klubos un kokteiļu bāros. Tomēr pēdējās nedēļās arī Dubaija padarījusi stingrākas savas vadlīnijas cīņā ar pandēmiju, tostarp ierobežotas izklaides iespējas un slimnīcās nenotiek operācijas, kas netiek uzskatītas par būtiskām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu