Unikāla Koenigsegg hipermašīna iegūs dieva vārdu

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Koenigsegg Jesko Odin
Koenigsegg Jesko Odin Foto: Instagram/@marccars1

Tiem, kuri seko līdzi televīzijas seriāla "Vikingi" varoņu gaitām, nebūs svešs skandināvu dieva Odina vārds. Šis dievs tiek piesaukts ik uz soļa un ir tēls, ar kuru tikties un dzīres sarīkot tīko gandrīz katrs sevi cienošs vikings.

Ar citu Odinu tikties vēlēsies ikviens sevi cienošs benzīngalva, jo šādu vārdu ieguvis unikāls Koenigsegg hipermašīnas Jesko modelis. 

Jesko jau pats par sevi ir īpašs auto, jo nodēvēts par godu kompānijas dibinātāja Kristiāna von Kēnigsega tēvam. Odin būs vēl īpašāks, jo iegūs virkni stilistisku risinājumu. Pirmkārt, tā būs oglekļa šķiedras virsbūve, kas pārklāta ar caurspīdīgu laku, kuram piejauktas zelta pārslas. Tās mašīnas virsbūvi padarīs vizmojošu, taču neaizsegs labi saskatāmo oglekļa šķiedru pinumu.

Foto: Instagram/@marccars1

Ar zeltu paredzēts pārklāt arī priekšējā bampera aerodinamiskās detaļas, ārējo spoguļu stiprinājumus, antispārna sānu elementus, izplūdes sistēmas uzgaļus, kā arī jumta dekoratīvo krāsojumu. 

Mašīnas eksterjeram tiks pieskaņots arī interjers, taču, kādas šeit būs īpašās detaļas, uzzināsim vien 2022.gadā, kad Koenigsegg Jesko Odin jābūt gatavam. 

Tehniski nekādu ievērības cienīgu uzlabojumu automobilī nav. Nav arī nepieciešami, jo Jesko jau tā ir pati pilnība ar 5 litru V8 turbo motoru, kas attīsta 1280 ZS ar visparastāko benzīnu un 1600 ZS ar biobenzīnu E85, kā arī 1500 Nm. Automašīna pat ar aerodinamiskajiem elementiem, kas rada vairāk nekā 1000 kg piespiedējspēku, bez lielām grūtībām spēj pārkāpt 400 km/h robežai un ir viens no šā brīža ātrākajiem planētas automobiļiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu