Policijai un robežsardzei vakcinēšanās pret Covid-19 plānota brīvprātīga

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Policija. Ilustratīvs foto.
Policija. Ilustratīvs foto. Foto: Paula Čurkste/LETA

Pandēmijas ierobežojumus kontrolējošajās iestādēs - Valsts policijā, Valsts robežsardzē un Rīgas pašvaldības policijā (RPP) - vakcinēšanās pret Covid-19 plānota brīvprātīga.

Ņemot vērā Valsts policijas darba specifiku un būtisku iesaisti Covid-19 infekcijas ierobežošanā, vakcinācija policistiem ir svarīga, tomēr vakcinēšanās pret Covid-19 ir katras personas individuāla izvēle un lēmums, līdz ar to arī Valsts policijas darbinieku vakcinēšanās būs brīvprātīga, aģentūrai LETA pastāstīja dienesta pārstāve Simona Grāvīte.

Arī Valsts robežsardzē un lielākajā pašvaldības policijā Latvijā - RPP norādīja, ka vakcinēšanās Latvijā kopumā ir pēc brīvprātības principa, tādēļ arī iestādes respektēs katra darbinieka izvēli un paši darbinieki varēs izlemt par vakcinēšanos.

Minētie dienesti kopš pagājušā gada marta, kad sākās Covid-19 krīze, ir galvenās iestādes, kas nodarbojas ar Covid-19 ierobežojumu kontroli. Robežsargiem un Valsts policijas amatpersonām valsts paredzējusi pat piemaksu par darbu paaugstināta riska un slodzes apstākļos saistībā ar Covid-19 infekcijas uzliesmojumu un tās seku novēršanu.

Kritēriji paredz, ka piemaksas paredzētas tām amatpersonām, kuras ir tiešā un uzskaitāmi pierādāmā saskarē ar Covid-19 inficētām vai iespējami inficētām personām vai ir iesaistītas testēšanas procesā.

Tāpat kritēriji paredz, ka amatpersona ir tiešā un uzskaitāmi pierādāmā saskarē ar Covid-19 riska grupas pacientiem, kuriem nav apstiprināta slimība, bet ir jāievēro karantīna vai pašizolācija.

Vēl viens kritērijs paredz, ka amatpersona piedalās pasākumos, kas saistīti ar sabiedriskās kārtības nodrošināšanu un noteikto ierobežojumu kontroli.

Jau ziņots, ka Latvijas armijā vakcinēšanās pret Covid-19 tiek plānota kā obligāta, savukārt zemessardzē tā būs brīvprātīga, šonedēļ TV3 pastāstīja aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP).

Valsts policijai un robežsardzei Covid-19 ierobežojumu kontrolē atbalstu sniedz arī bruņotie spēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu