Kariņš Veselības ministrijai uzdevis steidzami sagatavot informāciju par Covid-19 testēšanas jaudām (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš. Foto: Edijs Pālens/LETA

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) uzdevis Veselības ministrijai (VM) steidzami sagatavot informāciju par pieejamajām un izmantotajām Covid-19 testēšanas jaudām Latvijā, informēja premjera birojā.

Ministru prezidents norāda, ka Covid-19 pandēmija sabiedrības dzīvi ietekmēs salīdzinoši ilgu laiku, tādēļ sabiedrības drošai sadzīvošanai ar Covid-19 pandēmiju, drošas tirdzniecības un pakalpojumu sniegšanas modeļa īstenošanai nepieciešams kāpināt Covid-19 testēšanas jaudu, paplašināt pastāvīgi testēto grupu loku un nodrošināt riska grupu regulāru, visaptverošu testēšanu.

Lai pilnībā apzinātu Covid-19 testēšanas iespējas Latvijā, Kariņš pirmdien uzdevis VM steidzami iesniegt izskatīšanai valdībā informāciju par pieejamajām un izmantotajām Covid-19 testēšanas jaudām Latvijā. 

Ministru prezidents rezolūcijā norādījis, ka sagatavotajā materiālā ir jāietver arī informācija par paraugu noņemšanas un pārbaužu jaudām un plānotajiem kapacitātes palielinājumiem.

Kariņš arī uzdevis VM iesniegt priekšlikumus, kā vistuvākajā laikā nodrošināt riska grupu visaptverošu un regulāru testēšanu.

Jau ziņots, ka līdz šim kopumā pirmo poti pret Covid-19 Latvijā saņēmuši 17 794 cilvēki, no kuriem 79,8% jeb 14 195 vakcināciju noslēguši, jo viņiem ievadīta arī otrā pote.

Kopumā Latvijai līdz šim piegādātas 41 025 vakcīnu pret Covid-19 devas - 30 225 ražotāja "Pfizer-BioNTech" vakcīnas "Comirnaty", 3600 ražotāja "Moderna Biotech Spain, S.L." vakcīnas "Moderna" un svētdienas rītā arī pirmās 7200 ražotāja "AstraZeneca" vakcīnas.

Veselības ministrija iepriekš skaidroja, ka pirmās Latvijā nogādātās "AstraZeneca" vakcīnas devas būs paredzētas pirmajām potēm sociālās aprūpes centros.

No 28.decembra kā pirmos Latvijā pret Covid-19 sāka vakcinēt lielo slimnīcu darbiniekus, 9.janvārī sāka potēt ģimenes ārstus, bet no 11.janvāra šī iespēja ir visiem ārstniecības iestādēs strādājošajiem, kuri to vēlas.

18.janvārī vakcinācijas otro devu pret Covid-19 sāka saņemt mediķi, kuri pirmo poti saņēma pagājušā gada beigās.

Lietošanai Eiropas Savienībā pašlaik ir apstiprinātas trīs vakcīnas pret Covid-19 - "Pfizer"/"BioNTech", "Moderna" un "AstraZeneca", taču visu šo medikamentu piegādes kavējas un ir nelielas, tāpēc kavējas arī masveida vakcinēšanas sākšana.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu