Covid-19 pasažieris braucis vilcienā Lielvārde-Rīga un autobusā Rīga-Jēkabpils-Varakļāni-Rēzekne (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
AS "Pasažieru vilciens" modernizētais dīzeļvilciens.
AS "Pasažieru vilciens" modernizētais dīzeļvilciens. Foto: Austra Helēna Žaggere/LETA

Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC), veicot epidemioloģisko izmeklēšanu, noskaidrojis, ka pasažieris, kuram apstiprināta Covid-19 infekcija, 9.februārī braucis vilcienā Lielvārde-Rīga un autobusā Rīga-Jēkabpils-Varakļāni-Rēzekne, informēja SPKC.

Pasažieris plkst.7.49 braucis līdz Rīgai ar vilcienu Lielvārde-Rīga ar reisa numuru 6213 un sēdējis trešajā vagonā. Savukārt plkst.21.20 braucis atpakaļ līdz Lielvārdei ar AS "Norma" autobusu Rīga-Jēkabpils-Varakļāni-Rēzekne ar reisa numuru 7992.

Visiem pasažieriem, kuri brauca minētajā datumā šajos maršrutos, ieteicams novērot savu veselības stāvokli. Ja tiek novēroti elpceļu infekcijas slimības simptomi, ieteicams palikt mājās, sazināties ar savu ģimenes ārstu, lai izvērtētu veselības stāvokli.

SPKC atgādina, ka šādos gadījumos ātrāk uzzināt par nonākšanu kontaktā ar Covid-19 slimnieku var palīdzēt lietotne "Apturi Covid". Izmantojot lietotni, var savlaicīgāk izolēties, lai neapdraudētu ģimeni, kolēģus, draugus un pārējos iedzīvotājus.

Vienlaikus līdz 6.aprīlim ir paplašinātas iespējas veikt valsts apmaksātu testu uz Covid-19. Ja parādījušies slimības simptomi - akūtas elpceļu infekcijas pazīmes, paaugstināta temperatūra, ožas traucējumi, garšas izjūtas zudums un citi, Covid-19 testu var veikt bez maksas un bez ārsta nosūtījuma.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu