Ārlietu ministrs: Mēs labi saprotam Lietuvas bažas par elektroenerģijas drošības jautājumiem (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Edgars Rinkēvičs.
Edgars Rinkēvičs. Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvija labi saprot Lietuvas bažas par elektroenerģijas drošības jautājumiem, pēc tikšanās ar Lietuvas ārlietu ministru Gabrieļu Landsberģi preses konferencē žurnālistiem uzsvēra Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Viņš apliecināja, ka Landsberģis iepazīstināja viņu ar Lietuvas Enerģētikas ministrijas ziņojumu par pašreizējo elektroenerģijas tirdzniecību un viedoklis par Astravjecas atomelektrostaciju (AES) tiks nodots Latvijas Ekonomikas ministrijai, kas ir atbildīga par elektroenerģijas tirdzniecību, enerģētikas politikas jautājumiem un to koordinēšanu ar Lietuvu.

Tāpat Rinkēvičs atzīmēja, ka šodien notikusi Lietuvas enerģētikas ministra un Latvijas ekonomikas ministra attālināta tikšanās, kuras laikā tika pārrunāts jautājums par elektroenerģijas tirdzniecību. Viņš uzsvēra, ka Ārlietu ministrijai nav tiesību noteikt termiņus šāda ziņojuma izskatīšanai.

"Mēs ceram, ka atbildīgās nozaru ministrijas turpinās diskusiju un darbu pie šo jautājumu risināšu. Es gribētu uzsvērt to, ka mēs ļoti labi apzināmies kodoldrošības bažas, kādas radušās mūsu lietuviešu draugiem. Mēs ļoti labi izprotam jūsu bažas. Šobrīd mēs aktīvi meklējam visas puses apmierinošu risinājumu un šie risinājuma meklējumi jau notiek kādu laiku," pauda ārlietu ministrs.

Landsberģis norādīja, ka viņš ar Rinkēviču bija vienisprātis, ka jādod laiks gan Lietuvas Enerģētikas ministrijai, gan Latvijas Ekonomikas ministrijai pārrunāt šo situāciju un iepazīties ar ziņojumu, ko sagatavojusi Lietuvas Enerģētikas ministrija.

TVNET jau rakstīja, ka šodien darba vizītē Latvijā ieradās Lietuvas ārlietu ministrs Landsberģis, kurš šodien tikās gan ar Valsts prezidentu, gan ar Latvijas ārlietu ministru. Landsberģis ir Lietuvas ārlietu ministrs kopš 2020.gada 11.decembra, un šī bija viņa pirmā vizīte Latvijā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu