Dienvidāfrikas Republikā ar koronavīrusu varētu būt inficējusies puse iedzīvotāju

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/NIC BOTHMA

Dienvidāfrikas Republikā (DĀR) ar jauno koronavīrusu varētu būt inficējusies aptuveni puse iedzīvotāju, liecina pētījumi.

Tas nozīmē, ka arī Covid-19 upuru skaits DĀR ir krietni lielāks par oficiāli ziņoto.

DĀR, kas ir jaunā koronavīrusa smagāk skartā valsts Āfrikā, kopš 2020.gada maija reģistrēto nāves gadījumu skaits, ko izraisījuši dabiski cēloņi, ir par 140 000 lielāks nekā parasti.

Privātā medicīniskās apdrošināšanas kompānija "Discovery" aplēsusi, ka aptuveni 90% no šiem nāves gadījumiem izraisījusi Covid-19. Tas savukārt nozīmē, ka patiesais Covid-19 upuru skaits DĀR pārsniedz 120 000.

Oficiāli DĀR inficēšanās ar jauno koronavīrusu atklāta gandrīz 1,5 miljoniem cilvēku, no kuriem nepilni 48 500 ir miruši.

Statistiķi uzskata, ka šie skaitļi neatspoguļo patieso situāciju. Par to liecina arī antivielu pētījumi, kuros var noteikt, vai cilvēks bijis inficēts ar jauno koronavīrusu.

Pagājušajā nedēļā publiskots pētījums liecina, ka no 5000 cilvēkiem, kas nodeva asins paraugus četrās provincēs, 32% līdz 62% kopš pandēmijas sākuma ir inficējušies ar koronavīrusu.

Visvairāk antivielu konstatētas Austrumkāpas un Kvazulu-Natālas provincēs, kas bija vīrusa otrā viļņa epicentrs DĀR. Otrais vilnis sākās decembrī, mēnesi pirms tika veikts pētījums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu