Cīņā ar noziedzību un pandēmiju pierobežā veidos novērošanas kameru tīklu (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens / LETA

Iekšlietu ministrija (IeM) noziedzības apkarošanai un epidemioloģiskās drošības kapacitātes celšanai robežu tuvumā plāno izveidot modernu novērošanas kameru tīklu.

Valdība šonedēļ slēgtā sēdē atbalstīja 819 650 eiro piešķiršanu IeM, lai ieviestu drošus tehnoloģiskos rīkus un risinājumus robežu pārvaldības stiprināšanai un epidemioloģisko risku mazināšanai. Tāpat valdība iepazinās ar IeM ziņojumu par minēto projektu.

Saskaņā ar ziņojumu, paredzēts izveidot mūsdienīgu un drošu kameru tīklu, kas stiprinātu iekšējo drošību. Tīkla darbība balstītos datu drošības prasībām atbilstošā  video pārvaldības programmatūrā, kas ļautu vienlaicīgi nodrošināt ne tikai nelegālās imigrācijas un preču aprites kontroli, bet arī strādātu prevencijas nolūkos un palīdzētu operatīvajiem dienestiem samazināt Covid-19 izplatību valstī.

Kameru tīkls primāri balstīsies uz jau esošo Latvijas valsts ceļu infrastruktūru. Tīkls būšot "moderns, drošs un efektīvs veids", kā pastāvīgi nodrošināt IeM padotības iestāžu savstarpējo sadarbību ar Satiksmes ministriju, Valsts ieņēmumu dienestu, izmantojot esošo un no jauna izbūvēto ceļu infrastruktūru. Tas palīdzēs operatīvākā ceļu satiksmes negadījumu uzraudzībā un iekšējo robežu pārvaldībā.

Plašāku informāciju par minēto projektu IeM patlaban nesniedz.

Jau ziņots, ka Covid-19 ierobežošanai Latvija ir noteikusi dažādus ieceļošanas ierobežojumus, kuru kontrolē iesaistītas IeM iestādes - Valsts robežsardze un Valsts policija.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu