Irāna atzīst sarunas ar Starptautiskās Atomenerģijas aģentūras vadītāju par auglīgām

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Irāna svētdien paziņojusi, ka tai bijušas "auglīgas sarunas" ar Starptautiskās Atomenerģijas aģentūras (IAEA) ģenerāldirektoru Rafaelu Grosi, kas apmeklējis Teherānu brīdi pirms termiņa, no kura Irāna varētu ierobežot IAEA inspekcijas.

Grosi svētdien ticies ar Irānas Atomenerģijas organizācijas vadītāju Ali Akbaru Salehi. Viņa vizīte notiek laikā, kad ASV prezidenta Džo Baidena administrācija, Eiropa valstis un Irāna cenšas glābt 2015.gadā parakstīto kodolvienošanos, kas apdraudēta kopš bijušā ASV prezidenta Donalda Trampa lēmuma no tās izstāsies un atjaunot sankcijas pret Irānas ekonomiku.

Irānas parlaments iepriekš brīdinājis, ka gadījumā, ja ASV līdz šai svētdienai neatcels 2018.gadā noteiktās sankcijas, Teherāna no otrdienas ierobežos atsevišķas IAEA inspekcijas.

Irānas ārlietu ministrs Mohammads Džavads Zarifs, kuram svētdien vēl paredzēta tikšanās ar Grosi, norādījis, ka Teherāna negrib pieļaut strupceļu, tomēr uzsvēris, ka saistības jāpilda abām pusēm.

2015.gadā Irāna parakstīja vienošanos ar ASV, Lielbritāniju, Ķīnu, Franciju, Vāciju un Krieviju, apņemoties ierobežot savu kodolprogrammu apmaiņā pret sankciju atvieglošanu.

Paredzams, ka Grosi ziņos par vizītes rezultātiem pēc atgriešanās Vīnē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu