Lembergu nogādā Centrālcietumā (43)

Iļja Kozins
, Nacionālo ziņu nodaļas žurnālists
CopyLinkedIn Draugiem X
Aivars Lembergs.
Aivars Lembergs. Foto: Edijs Pālens/LETA

Pēc pirmās instances tiesas sprieduma pasludināšanas, par oligarhu dēvēto un nule notiesāto Aivaru Lembergu šodien nogādāja Centrālcietumā, portālam TVNET apstiprināja Ieslodzījuma vietu pārvaldē (IeVP). 

Lembergu aizved uz cietumu, video:

"Ievietojot apcietināto personu ieslodzījuma vietā, personai tiek nozīmēta kamera, veikta medicīniskā apskate un izskaidrots tiesību un pienākumu apjoms," portālu TVNET informēja IeVP pārstāve Ksenija Vītola. 

Tāpat viņa skaidroja, ka apcietinātai personai tiek dota iespēja informēt tuviniekus par savu atrašanās vietu. Ievērojot noteiktos epidemioloģiskās drošības pasākumus ieslodzījuma vietā, apcietinātā persona tiek izvietota atsevišķi no pārējiem ieslodzītajiem uz 14 dienām, veselības stāvokļa novērošanai. Pēc tam personai tiek veikts Covid-19 tests. Ja rezultāts ir negatīvs, apcietinātā persona tiek ievietota nozīmētā kamerā, norādīja Vītola. 

Jau ziņots, ka Rīgas apgabaltiesa šodien koruptīvos noziegumos apsūdzētajam, no pienākumu pildīšanas atstādinātajam Ventspils domes priekšsēdētājam Aivaram Lembergam ("Latvijai un Ventspilij") piesprieda piecu gadu cietumsodu, mantas konfiskāciju un 20 000 eiro sodu.

Sprieduma nolasīšana ilga vairāk nekā divas stundas. 

Lembergs pēc sprieduma nolasīšanas apcietināts tiesas zālē, jo tiesa lēma līdz šim spēkā esošos drošības līdzekļus atcelt. Cietumsoda izciešanas laikā tiesa gan nolēma ieskaitīt Lemberga atrašanos apcietinājumā un pavadīto laiku mājas arestā 2007. un 2008. gadā. Lembergs toreiz pēc aizturēšanas apcietinājumā atradās no 2007.gada 14.marta līdz 10.jūlijam, bet mājas arestā - no 10.jūlija līdz 2008.gada 22.februārim.

Tāpat tiesa nolēma, ka Lembergam jāmaksā apjomīgas naudas summas vairākiem cietušajiem.

Daļā apsūdzību tiesa Lembergu attaisnoja.

Komentāri (43)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu