Bordāns Lemberga tiesas procesu dēvē par deviņdesmito gadu simbolu (43)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Tieslietu ministrs Jānis Bordāns.
Tieslietu ministrs Jānis Bordāns. Foto: Zane Bitere/LETA

Ventspils mēra Aivara Lemberga ("Latvijai un Ventspilij") tiesas process bija simbols deviņdesmitajiem gadiem, bet šīs valdības laikā "vairāki deviņdesmito gadu perioda elementi sāk izgaist", šodien pēc koalīcijas partiju sadarbības sanāksmes sēdes teica tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP).

Politiķa skatījumā, Lembergs esot simbols deviņdesmito gadu Latvijas transformācijai no komunisma ekonomiku uz tirgus ekonomiku. Tāpat arī tiesas process, viņaprāt, bijis simbols aizejošajiem deviņdesmitajiem gadiem.

Viņaprāt, simboliski, ka šīs valdības laikā vairāki deviņdesmito gadu perioda elementi sāk izgaist, ieskaitot to, ka Zaļo un zemnieku savienība nav valdībā.

"Šodien bijām liecinieki tam, ka tiesa pasludina spriedumu un kā tiesnese izskaidroja spriedumu. Sabiedrībai tas ir diezgan saprotams," vērtēja tieslietu ministrs.

Jau ziņots, ka Rīgas apgabaltiesa šodien Lembergam piesprieda piecu gadu cietumsodu, mantas konfiskāciju un 20 000 eiro sodu. Vienlaikus tiesa daļā apsūdzību Lembergu attaisnoja. Lembergu pēc sprieduma nolasīšanas apcietināja tiesas zālē, jo tiesa lēma līdz šim spēkā esošos ar brīvības atņemšanu nesaistītos drošības līdzekļus atcelt.

Lembergs žurnālistiem teica, ka spriedumu pārsūdzēs, un viņš prognozē, ka tālākie tiesas procesi aizņems vēl desmit gadus.

Komentāri (43)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu