Ārste: E-veselībā tiek novēroti darbības traucējumi (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: LETA

Pēdējā laikā, tāpat kā šodien, e-veselības platformā tiek novēroti darbības traucējumi, kā rezultātā ik pa laikam nav iespējams savienoties ar sistēmu, pavēstīja Latvijas Lauku ģimenes ārstu asociācijas prezidente Līga Kozlovska.

Šie traucējumi, pēc viņas sacītā, nav ilgstoši un e-veselības darbība ik pa laikam atjaunojas, bet tad atkal pazūd. "Diemžēl, ļoti bieži pēdējā laikā novērojam traucējumus, bet mēs pierodam," sacīja Kozlovska.

Vaicāta, vai šonedēļ arī citās dienās novēroti traucējumi e-veselībā, ģimenes ārste sacīja, ka "kopumā pagaidām ir tāpat kā vienmēr, izņemot dažas trakas dienas, kas bija pagājušajā nedēļā". Šajā sakarā Kozlovska piebilda, ka atsevišķi traucējumi tiek novēroti visu laiku.

Līdz ar traucējumiem kavējas arī ģimenes ārstu ikdienas darbs, turklāt smagāku traucējumu gadījumā receptes e-veselībā var ievadīt tikai pēc darbadienas beigām.

Arī Latvijas ģimenes ārstu asociācijas prezidente Sarmīte Veide aģentūrai LETA apstiprināja, ka novēro traucējumus e-veselībā. Vienlaikus par problēmām e-veselības darbībā ziņo arī sociālajos tīklos.

Nacionālajā veselības dienestā (NVD) aģentūrai LETA pavēstīja, ka patlaban strādā pie problēmas apzināšanas un atrisināšanas, vienlaikus aicinot par problēmām ziņot NVD.

Jau ziņots, ka februāra sākumā, kad aģentūra LETA ziņoja par traucējumiem e-veselībā, NVD skaidroja, ka pieredzētie e-veselības traucējumi parādījušies, jo notika portāla "Latvija.lv" pārslodze "manavakcīna.lv" palaišanas dēļ.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu