Kā pareizi mazgāt "pārsālītu" auto un ko noteikti nevajadzētu darīt (9)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no raidījuma Zebra

Automašīna ir jāmazgā regulāri, un jo īpaši svarīgi tas ir ziemas periodā, kad cīņa pret ceļu apledošanu notiek, izmantojot sāli. Sāls un netīrumi nonāk uz automobiļa virsbūves detaļām, pēc laika veidojot biezu slāni, kas bojā skaisto krāsojumu. 

Viens risinājums ir ceļmalas pašapkalpošanās stacijas. Tajās ātri un lēti var nomazgāt rupjākos netīrumus, tomēr auto pēc nožūšanas, visticamāk, aizvien būs plankumains un sāls negatīvā ietekme uz virsbūves krāsu turpināsies. Tā kādam var rasties doma, ka no mašīnas mazgāšanas lielas jēgas ziemā nav, tādēļ var paciesties un nopietni šai lietai pieķerties tikai pavasarī, kad brauks mainīt riepas.

Foto: Ekrānuzņēmums no raidījuma Zebra

Tomēr Smart Service pārstāvis Raimonds Sermols norāda, ka auto ir jābūt tīram un mazgāšana jāveic regulāri. Taču ir jāņem vērā, ka nepareiza mazgāšana var sabojāt automobiļa virsbūves laku un krāsu.

Ja auto ir kārtīgi iesālīts vai klāts ar netīrumiem, tad to nekādā gadījumā nedrīkst slaucīt. Mazās cietās daļiņas šajā brīdī faktiski darbojas kā smilšpapīrs un lakas kārtā paliks labi redzamas švīkas. 

Arī smaidiņus nevajadzētu ļaut bērniem zīmēt uz sāls klātās virsbūves, jo smaidiņi būs redzami arī vēlāk pēc auto nomazgāšanas.

Foto: Ekrānuzņēmums no raidījuma Zebra

Tas pats attiecas arī uz priekšējiem lukturiem, ko uz šosejas ātri vien nošķiež priekšā braucošo auto saceltie netīrumi. Arī lukturu tīrīšanā speciālists iesaka atturēties no rīvēšanas ar sausu lupatu vai avīzi; dažas šādas tīrīšanas reizes, un lukturu aizsargstikls būs stilīgi matēts un redzamība uz priekšu naktī krietni vien ierobežota. Tāpēc lukturi jātīra ar mitru mikrošķiedras lupatiņu vai vienkārši sniegu, kurš uzsilst un nokūst ar visiem netīrumiem. 

Citus noderīgus eksperta padomus, tai skaitā par gumijas blīvju pareizu apstrādi ar silikonu, to neizpūšot pa visu auto salonu, un drošas, efektīvas mazgāšanas metodēm skaties raidījuma Zebra sižetā. 

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu