Martā plānotas tiesas debates lietā pret ģimenes ārsti par nelikumībām ar psihotropām vielām (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Rēzeknes tiesa marta beigās ar tiesas debatēm turpinās skatīt lietu pret vietējo ģimenes ārsti par pretlikumīgām darbībām ar psihotropām vielām, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Šonedēļ lietā aizvadītas divas sēdes, pratināti liecinieki un pārbaudīti lietas materiāli. Lieta atlikta uz 31. marta plkst. 10, kad paredzētas tiesas debates.

Apsūdzība lietā celta ārstei Irēnai Lopsai un Līgai Lopsai. Tiesu sistēmā publiskotā informācija liecina, ka ārstes Lopsas uzvārds tagad ir Čirko. Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka apsūdzētās ir ģimenes ārste un viņas meita, taču tiesa plašākus komentārus nesniedza.

SIA "Irēnas Lopsas ģimenes ārsta prakse" darbojas Rēzeknē, Rūpnīcas ielā 7. Savukārt Rēzeknes novada pašvaldības publiskotā informācija liecina, ka 2016. gadā ārste apbalvota ar novada pateicību par darbu Adamovas speciālajā internātpamatskolā.

Ģimenes ārste apsūdzēta par to, ka izrakstīja psihotropo vielu receptes bez medicīniskās nepieciešamības šīs vielas saņemšanai un šīs darbības izdarīja personiskas ieinteresētības dēļ.

Saskaņā ar apsūdzību otra persona uzkūdīja recepšu izrakstīšanu psihotropās vielas saņemšanai, neatļauti iegādājās un glabāja realizācijas nolūkā aizliegto vielu, kā arī mēģināja nodot šādu vielu īslaicīgās aizturēšanas vietā ievietotai personai.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu