Foto Slovākijai piegādā 200 000 "Sputņik V" vakcīnas devu (3)

TVNET/EuroNews
CopyLinkedIn Draugiem X
Slovākijas premjerministrs Igors Matovičs, veselības ministrs Mareks Krajči
Slovākijas premjerministrs Igors Matovičs, veselības ministrs Mareks Krajči Foto: Frantisek Ivan/TASR via AP

Pirmdien Slovākijas pilsētā Košicē militārajā kravas lidmašīnā tika piegādāti 200 000 Krievijas "Sputņik V" vakcīnas devu, vēsta raidorganizācija "Euronews".

Slovākija noslēgusi vienošanos par divu miljonu "Sputņik V" devu piegādi, taču tā tika turēta slepenībā līdz pirmajai vakcīnu piegādei.

Slovākijas premjerministrs Igors Matovičs sacījis, ka pirmo miljonu vakcīnas devu plānots saņemt nākamajos divos mēnešos, savukārt otro miljonu - maijā un jūnijā.

Slovākija ir otrā Eiropas Savienības (ES) valsts pēc Ungārijas, kas nolēmusi izmantot Krievijas vakcīnu, neskatoties uz to, ka Eiropas Zāļu aģentūra (EZA) vēl nav apstiprinājusi "Sputņik V" izmantošanu.

Foto: Frantisek Ivan/TASR via AP

"Eiropā "Sputņik V" vakcīna ir tikusi apstiprināta Slovākijā, Ungārijā, Sanmarīno, Serbijā, Melnkalnē, Serbu Republikā, Baltkrievijā un Krievijā. Vēl citas valstis šajā reģionā izrāda par to interesi," paziņojis Krievijas tiešo investīciju fonda ģenerāldirektors Kirils Dmitrijevs.

ES Covid-19 vakcinācijas kampaņā bijušas vairākas aizķeršanās un tā kopumā noris lēni, salīdzinot, piemēram, ar tādām valstīm kā Izraēla vai Lielbritānija.

Foto: Frantisek Ivan/TASR via AP
Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu