Autobraucējus māc bažas, ka Dienvidu tilts nav atbilstošā tehniskā stāvoklī (9)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Скриншот с видео

Uz Dienvidu tilta, braucot virzienā no Pļavniekiem uz Krasta ielu un no Krasta ielas uz Pļavniekiem, ir bojātas tā dēvētās triecienu slāpētājsistēmas. Kopā tādas ir četras, un bojātas tās ir jau piecus mēnešus, raidījumam 4.studija stāsta autobraucējs Jānis Kārkliņš. Autobraucēja skatījumā šī situācija ir bīstama un slāpētājsistēmas vajadzētu mainīt iespējami ātri pēc negadījuma, kurā tās cietušas.

Tilts ir projektēts un būvēts ar šīm slāpētājsistēmu barjerām, bet, tā kā tās ir bojātas, principā var uzskatīt, ka tilts nav atbilstošā tehniskā stāvoklī. 

RD Satiksmes departamenta pārstāve Lelde Rudzika 4.studijai norāda, ka pērnvasar tika rīkots atvērts iepirkums, kurā varēja pieteikties trieciensistēmu nomaiņai. Septembrī tika parakstīts līgums ar jauno uzturētāju, kas to darīs - tātad demontēs un atjaunos trieciensistēmas. Darbi ir jāpaveic līdz šā gada jūlijam, norāda Rudzika. 

Autovadītājs Jānis gan uzskata, ka trieciensistēmām joslu atdalīšanās vietās ir jābūt, jo bez triecienus slāpējošajiem elementiem tās ir bīstamas. Tāpēc gadu ilga gaidīšana uz barjeru nomaiņu nav īsti saprotama.

Jautāta, kāpēc darbi netiek veikti uzreiz, RD Satiksmes departamenta pārstāve skaidro, ka tilts tiek apsekots reizi nedēļā, taču bojāto elementu nomaiņa nekur nav skaidri atrunāta, proti, nav noteikts, cik dienas pēc sabojāšanas un kurā brīdī šīs sistēmas vajadzētu nomainīt. Tāpat departamenta pārstāve piebilst, ka šī ir situācija, no kuras var mācīties, lai turpmāk bojātās infrastruktūras remonts tiktu veikts operatīvāk. 

Foto: Ekrānuzņēmums no 4.studijas sižeta
Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu