Krievijā pēc 17 gadiem no cietuma iznācis "Skopinas maniaks" (9)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: sakhorn, Shutterstock.

Saratovas apgabalā no cietuma atbrīvots Viktors Mohovs, kurš pazīstams kā “Skopinas maniaks” - viņš cietumā pavadīja gandrīz 17 gadus, ziņo Krievijas mediji. 

Šobrīd 70 gadus vecais Mohovs izcieta visu viņam piespriesto cietumsodu – 16 gadus un desmit mēnešus. 

Mohovs tika notiesāts par to, ka viņš 2000.gadā nolaupīja divas 14 un 17 gadus vecas jaunietes, kuras četrus gadus turēja īpaši ierīkotā bunkurā zem savas garāžas Krievijas pilsētā Skopinā. 

Mohovs jaunietes regulāri izvaroja un pazemoja. Viena no jaunietēm šajā laikā dzemdēja divus bērnus - dzemdības notika pagrabā, un tās pieņēma otra jauniete, kurai Mohovs bija iepriekš iedevis medicīnas rokasgrāmatu. 

Abus jaundzimušos Mohovs vēlāk atstāja dzīvojamo namu kāpņu telpās. 

Mohovs tika noķerts 2004.gadā, pēc tam, kad vienu no jaunietēm viņš bija paņēmis līdzi ciemos, uzdodot viņu par savu radinieci. Jaunietei ciemošanās laikā izdevās atstāt zīmīti, kurā viņa lūdza palīdzību. Neilgi pēc tam Mohovs tika aizturēts, bet jaunietes tika atbrīvotas. 

Pēc atbrīvošanas no ieslodzījuma Mohovam noteikta policijas uzraudzība uz sešiem gadiem. Šajā laikā viņš nedrīkst apmeklēt masu pasākumus un nedrīkst naktīs atrasties ārpus mājām. Viņam arī aizliegts bez īpašas atļaujas izbraukt no savas dzīvesvietas rajona. 

Mohovam arī divas reizes mēnesī būs jāpiesakās vietējā policijas iecirknī. 

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu