Noslēgusies pieteikšanās Latvijas Dizaina gada balvai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Pieteikumu pieņemšana "Latvijas Dizaina gada balva 2021" konkursam noslēgusies 28.februārī un 150 darbi pretendē uz piecām balvām piecās kategorijās, speciālajām balvām un galveno balvu pretendē 150 darbi. Galvenās balvas ieguvējs saņems Kultūras ministrijas naudas balvu 2000 eiro apmērā, informē balvas rīkotāju pārstāvis Raimonds Seņko.

Seņko norādīja, ka kategorijā "Vides un interjera dizains" saņemti 37 pieteikumi, kategorijā "Produktu dizains" - 54, kategorijā "Pakalpojumu, politiku, stratēģiju dizains" - 14, kategorijā "Grafikas dizains" - 33 un kategorijā "Digitālais dizains" - 12.

Balvas rīkotāju pārstāvis norādīja, ka "Latvijas Dizaina gada balva 2021" šogad ieviesa jaunus nosacījumus darbu pieteikšanas kārtībā, lai atlasītu kvalitatīvus darbus konkursa vērtēšanai. Turklāt konkursa vērtēšanai pieņemto darbu skaits ir pārsniedzis iepriekšējos gados pieredzēto un sasniedzis 150.

Seņko atzīmēja, ka Latvijā pēdējā laikā radīts ļoti daudz spēcīgu dizaina darbu, līdz ar to konkursa galvenā balva kļuvusi vēl vērtīgāka, jo konkurence ir sīva un kļūt par labāko no 150 labākajiem tiešām nebūs viegli. Kurš no 150 pretendentiem būs nominants, to lems starptautiskā žūrija.

Tomēr, kā norādīja Seņko, jau tagad var teikt, ka visi konkursa dalībnieki ir ieguvēji. Pirmais, ko jau tagad ir ieguvis katrs dalībnieks, ir iespēja būt klātesošam starptautiskā konferencē šī gada 26.maijā. Tāpat katrs no 150 dalībniekiem, kurš to ir vēlējies, pēc darbu vērtēšanas noslēguma saņems visu žūrijas locekļu rakstisku recenziju par savu darbu.

Otrdienas vakarā notika pirmā "Latvijas Dizaina gada balvas" starptautiskās žūrijas sapulce, kurā tika apstiprināti darbu vērtēšanas kritēriji un vērtēšanas kārtība. Starptautisko žūriju veido Martins Fosleitners no Austrijas, Egle Opeikiene no Lietuvas, Rikardo Kapuco no Itālijas, Patriks Abatista no Itālijas, Bars Davidoviči no Izraēlas, Pjotrs Svjateks no Lielbritānijas, Pēteris Bajārs un Anete Žukova no Latvijas.

Visi darbi tiks vērtēti pēc šādiem galvenajiem kritērijiem: inovāciju vērtība, kontekstuālā piemērotība, dizaina kvalitāte un ekonomiskais konteksts.

Sīkāk ar konkursa kategoriju aprakstiem, žūrijas locekļiem un detalizētāku kritēriju apskatu var iepazīties apmeklējot Latvijas Dizaina gada balvas tīmekļvietni dizainabalva.lv.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu