Viņas pieredze neveiksmīgā lūpu palielināšanā ar filleru injekcijām (1)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: ekrānšāviņš no Bez Tabu sižeta

Rīdziniecei Arinai no dabas ir plānas lūpas, tāpēc nolēmusi tās palielināt un devusies pie meistares, kura veikusi lūpu palielināšanu ar filleru injekcijām. Tas noticis, vēl pirms sākusies Covid-19 pandēmija.

Kad Arina palielināja lūpas pirmo reizi, nezināja, kā šai procedūrai jānotiek un kā lūpām jāizskatās pēc injekcijām. Tagad to zina un dalās savā pieredzē.

Jauniete atceras, ka lūpas pēc procedūras izskatījušās briesmīgi, sāpējušas, bijuši kamolveida veidojumi un asimetrija. Daktere vārdā Olga, kas veikusi lūpu palielināšanu ar filleriem, sacījusi, ka pēc pirmās reizes rezultāts nebūšot jūtams, procedūra jāatkārto vairākas reizes.

Procedūru veikusi trīs reizes. Pēc visām reizēm saglabājusies lūpu asimetrija un neviendabīgi veidojumi. Pirmās divas reizes bijusi salonā Purvciemā. Abas reizes par filleru injekcijām samaksājusi 160 eiro, bet trešo reizi tā pati speciāliste procedūru veikusi salonā Rīgas centrā, un Arinai nācies samaksāt jau 180 eiro. Maksājumu apliecinošs dokuments nav izsniegts nevienu reizi. Neesot vaicāts, vai Arinai ir kādas veselības problēmas, kāds ir viņas vecums, netika izveidota pacienta karte utt.

Raidījums “Bez tabu” cenšas sazināties ar dakteri, kas veikusi lūpu palielināšanu. Salona administratore skaidro, ka dakteres salonā neesot, nodošot ziņu, lai sazinās ar “Bez Tabu”, taču daktere nepiezvana un komentāru nesniedz. Administratore taisnojas: ziņu esot nodevusi.

Pēc trim procedūrām daktere piedāvājusi Arinai veikt ceturto ar atlaidi, proti, vien 130 eiro. Arina atteikusies un devusies labot lūpas pie citas speciālistes. Rezultāts bijis lielisks – neesot jutusi sāpes, pat neesot bijis blakņu, kā arī tikusi informēta gan par riskiem, gan materiālu, kāds tiek ievadīts, izsniegts maksājumu apliecinošs dokuments.

Latvijas Kosmētiķu un kosmetologu asociācijas viceprezidente informē par blaknēm, kādas var būt pēc lūpu palielināšanas, izmantojot fillerus. Speciālistam, kas veic procedūru, jābūt ne vien ārsta diplomam, bet arī sertifikātam, kas apliecina, ka drīkst veikt procedūras, kas saistītas ar biomateriālu lietojumu estētiskajā medicīnā. Ja ir tikai ārsta diploms, ar to nepietiek. Filleru metodi drīkst lietot vien tad, ja asistē ārsts, kuram ir atbilstošs sertifikāts.

Veselības inspekcija informē, ka dažādi invazīvi skaistumkopšanas pakalpojumi, kā mezodiegi, filleri, botulīntoksīna injekcijas, plazmoliftings ir komplicētas estētiskās medicīnas procedūras. Filleri un botulīntoksīna injekcijas saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem ir ārstnieciskā metode, ko veic ārsta praksē. Šīs injekcijas var veikt tikai ārsti (dermatologi, plastikas ķirurgi, neirologi, neiroķirurgi, oftalmologi vai kosmetologi), kas saņēmuši Latvijas Ārstu biedrības izdotu sertifikātu par metožu M63 ”Botulīna toksīna lietojums estētiskajā medicīnā” un M64 ”Biomateriālu pielietojums estētiskajā medicīnā” apgūšanu.

Kuriem ārstiem izsniegts sertifikāts M64 - biomateriālu lietošanai estētiskajā medicīnā, redzams Latvijas Estētiskās medicīnas asociācijas mājaslapā sadaļā Sertificēti ārsti. Dakteres Olgas (kas veica filleru injekcijas Arinai) vārds nav atrodams šai sarakstā.

Arina dalās pieredzē, lai citām sievietēm nerastos līdzīgas problēmas. Lai gan pagaidām skaistumkopšanas procedūras nav atļautas, kad tiks dota zaļā gaisma, sievietes steigs uzlabot savu ārieni. Lūpu palielināšana īpaši populāra ir gados jaunu sieviešu vidū.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu