Pavasarīgs grims mājās apstākļos 15 minūtēs

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: PP / shutterstock.com

Vizāžiste Krista Zvirgzdiņa ir apkopojusi piecus ieteikumus, kā izveidot pavasarīgi svaigu grimu mājās apstākļos, pie tam sekojot jaunākajām pasaules tendencēm. Turklāt tas aizņems ne vairāk kā 15 minūtes.

Pabarota, mitrināta āda

Pēc ziemas aukstā perioda un intensīvās apkures sezonas sejas āda ir īpaši “izslāpusi” un dehidrēta. Tādēļ ir

svarīgi to pabarot ar nepieciešamajiem vitamīniem un barojošām, mitrinošām vielām.

“Uz ziemas beigām un pavasara sākumu organisms ir izsmēlis savas vitamīnu rezerves. Tas ir attiecināms arī uz ādu,” norāda Artistry Studio skaistuma eksperts Andžejs Savickis.

Otrs svarīgs faktors skaistas un veselīgas ādas izskatam ir vienmērīgs ādas tonis. Šim nolūkam nelielu ādas nepilnību novēršanai vizāžiste Krista Zvirgzdiņa iesaka izmantot vieglu tonālo krēmu, BB krēmu vai korektoru. K. Zvirgzdiņa uzsver: “Šie produkti nomaskēs nevēlamus defektus, vienlaikus neradot “smaga” grima sajūtu, bet liks ādai izskatīties un justies svaigai.”

Uzacis – 2021. gada “trends”

“Dekoratīvās kosmētikas lauciņā uzacu formai un izskatam pēdējo divu gadu laikā piešķirta īpaši svarīga nozīme.

Šī gada tendence ir dabīga izskata, biezas uzacis ar “spalvu efektu”, jeb feather brow. Tā ir uzacu matiņu ieveidošanas metode, kurā ar gēla palīdzību matiņi tiek ieveidoti uz augšu, radot dabīgu, kuplu, nedaudz izpūrušu uzacu efektu,” saka K. Zvirgzdiņa,

Dabīgas, mirdzošas lūpas

Svaiguma efektu sejai rada izteiksmīgas un mirdzošas, taču vienlaikus dabīga izskata lūpas.

Šī gada tendence ir lietot lūpu dekoratīvo kosmētiku, kas piedod lūpām spīdumu un apjomu, nevis piešķir matējošu efektu, kā tas bija pāris gadus atpakaļ.

Šīs iemesla dēļ lūpu spīdumus un lūpu krēmus ieteicams izmantot dabīgos toņos, tādējādi radot vēlamo efektu un vienlaikus izskatoties dabīgi.

Sejas izgaismotājs – labākais draugs

Par pašu svarīgāko sastāvdaļu dabīga, mirdzoša pavasara grima izveidē K. Zvirgzdiņa uzskata sejas izgaismotāju. Tas piešķir ādai dabiska svaiguma efektu un veselīgas ādas mirdzumu.

“Izgaismotājs palīdz radīt “no makeup” grima izskatu, radot ilūziju, ka uz sejas nav ne kripatiņas kosmētikas. Kā mūsu mazais sieviešu noslēpums,” atzīst K. Zvirgzdiņa.

Dabisks, bet izteiksmīgs acu grims

Jebkura grima izveidošanas pamatnoteikums ir acu izcelšana. Vizāžiste uzsver: “Ne velti ir teiciens “acis – dvēseles spogulis”. Jebkura grima izveidē acu grims ir viena no nozīmīgākajām sastāvdaļām, taču tam nav jābūt uzkrītošam un košam. Lai izceltu skatienu, pietiek ar neitrāla, dabīga toņa acu ēnām un vieglu skropstu tušas kārtu - tas acis padarīs izteiksmīgākas, vienlaikus saglabājot dabisku izskatu.”

Papildu ieteikums – kā viegli pārveidot dienas grimu par vakara

Ja vakarā paredzēts kāds tiešsaistes pasākums, piemēram, draudzeņu ballīte, tad izveidoto grimu pavisam viegli iespējams pārveidot par vakara make up. K. Zvirgzdiņas ieteikums ir tam pievienot izteikti sarkana, sulīga toņa lūpu krāsu.

“Sarkanai lūpu krāsai jābūt katras sievietes kosmētikas maciņā, lai nepieciešamības gadījumā radītu Holivudas “glamūra” efektu mazāk nekā 5 minūšu laikā.

Pārējais grims var palikt nemainīgs un dabisks, jo galvenais akcents šim grimam būs tieši lūpas. Tomēr, ja košas lūpas liekas pārāk spilgts akcents, to vietā var paspilgtināt acu ēnas un sejas izgaismotāju, kas padarīs grimu nedaudz intensīvāku,” iesaka vizāžiste K. Zvirgzdiņa.

Lai arī šobrīd esam ierobežoti svētku svinēšanas iespējās, ir svarīgi saglabāt svētku sajūtu un garu. Artistry Studio skaistuma eksperts Andžejs Savickis uzsver: “Pandēmijas radītajā situācijā ir īpaši būtiski rast prieku pat mazākajās ikdienas nodarbēs.”

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu