Apple patentē skārienjutīgus logu stiklus, kas ietilpst multimediju sistēmā

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Apple vadītājs Tims Kuks
Apple vadītājs Tims Kuks Foto: AP/Scanpix

Jau kopš 2014. gada tīmeklī laiku pa laikam uzpeld un pazūd baumas par Apple elektromobili, kuram saskaņā ar jaunākajām baumām jādebitē 2024.gadā. Līdz ar to dienas gaismu varētu ieraudzīt arī logu stikli, kas vienlaikus kalpo kā skārienekrāni, jo Kalifornijas uzņēmums Amerikas Savienoto Valstu Patentu un preču zīmju birojā ir iesniedzis dokumentus, lai aizsargātu tiesības uz automobiļu stiklu, kas ir daļa no multimediju sistēmas.

No februāra beigās Patentu valdē iesniegtajiem dokumentiem noprotams, ka Apple ir iecerējis caurspīdīgo elementu vietā izmantot OLED paneļus ar maināmu spilgtumu. To izstrādātāju vīzijā uz stikliem durvīs un jumtā varēs parādīt noderīgu informāciju, un tie būs saistīti ar transportlīdzekļa multivides sistēmu.

Šī nav pirmā Apple izstrāde stiklu jomā, jo vēl tikai 2020. gada novembrī Kupertino bāzētais uzņēmums prezentēja ideju par viedu vējstiklu, kas spēj noteikt mikroplaisas.

Gudri stikli, kas patiesībā ir ekrāni, protams, patiks tehnoloģiju entuziastiem kā interesantas rotaļlietas, taču daudz nopietnāk vērtējams Apple darbs ar principiāli jauna tipa gaitas akumulatoru radīšanu, lai samazinātu ražošanas izmaksas un palielinātu elektromobiļu sniedzamību ar vienu uzlādes reizi.

Uzņēmums šobrīd pēta dažādas bateriju enerģijas uzkrāšanas koncepcijas, tostarp litija dzelzs fosfāta elementus, kuru dēļ baterijas ir mazāk pakļautas pārkaršanas riskam un tāpēc ir drošāks nekā cita veida litija jonu akumulatori.

Par to, kurš nodarbosies ar Apple automobiļa ražošanu, nav ne mazākās skaidrības. Skaidrs ir tikai tas, ka Apple paši tie nebūs, jo pat telefonus un klēpjdatorus ražo citi uzņēmumi. Iepriekš izskanēja informācija, ka Apple mašīnas varētu tapt uz kāda no Hyundai konveijeriem, taču Hyundai šo informāciju noliedza.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu