Pēc soctīklos saceltās atbalsta vētras pašvaldība sola nevērsties pret patversmi "Ulubele" (7)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Kucēns Rīgas pilsētas dzīvnieku patversmē "Ulubele" Līčos.
Kucēns Rīgas pilsētas dzīvnieku patversmē "Ulubele" Līčos. Foto: Ieva Čīka/LETA

Pēc tam, kad sociālajos tīklos tika sacelta vētra, atbalstot dzīvnieku patversmi "Ulubele", pašvaldība sola nevērsties pret šo pakalpojumu sniedzēju.

Pārbaudīt iesniegumus, kas saistīti ar pašvaldības institūciju darbības tiesiskumu un finanšu līdzekļu caurspīdīgu apmaksu par sniegtajiem pakalpojumiem ir pašvaldības tiešais pienākums, norāda Rīgas vicemēre, Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas priekšsēdētāja Linda Ozola (JKP).

Pašvaldība uzsver, ka pārbaude notika saistībā ar aizdomām par Mājokļu un vides departamenta pārkāpumiem. Pašvaldība neplāno vērsties pret konkrētu pakalpojumu sniedzējiem - patversmēm.

Rīgas domes Birokrātijas apkarošanas centrs ir sniedzis vairākus priekšlikumus par to, kas darāms, lai nodrošinātu labu pārvaldību departamenta darbā. Neviens no priekšlikumiem neparedz vēršanos pret kādu no pakalpojuma sniedzējiem, uzsver domē.

Neatkarīgi no iesnieguma sūtītāja vai iesniegumā minētajām personām vai iestādēm, pašvaldībai esot jāveic pārbaudes likumā noteiktajā kārtībā, tostarp arī jāpārliecinās, ka procesā iesaistītās pašvaldības iestādes veic labi pārvaldītu un caurspīdīgu darbu jebkurā līguma izpildes posmā, teikts Rīgas domes Komunikācijas pārvaldes izplatītajā paziņojumā.

Pārbaudes rezultātā secināts, ka dzīvnieku uzskaites sistēma "ridzivnieki.lv" netika efektīvi izmantota, līgumā nebija noteikta kārtība, kādā tiek kontrolēta saistību izpilde un veikto darbību izsekojamība.

TVNET jau ziņoja, ka pašvaldības Birokrātijas apkarošanas centrs, pārbaudot iesniegto sūdzību, konstatējis, iespējams, nepamatotu pašvaldības finanšu līdzekļu izmaksu par nekvalitatīvi izpildītu vai neizpildītu līgumdarbu klaiņojošu dzīvnieku ķeršanā un aprūpē, tādēļ nolemts uzlabot šim mērķim atvēlētā finansējuma kontroli.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu