Navaļnijam kolonijā pasliktinājusies veselība, paziņo viņa advokāte (32)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas opozīcijas politiķa Alekseja Navaļnija veselība pasliktinājusies, viņam esot kolonijā, pavēstījusi Navaļnija advokāte Olga Mihailova. 

Kā advokāte norādīja Krievijas medijam “Meduza”, otrdien Navaļnijam tirpusi viena kāja, bet pirms tam viņam ilgstoši sāpējusi mugura. Pagājušās nedēļas beigās Navaļniju esot apskatījis slimnīcas ārsts, kurš viņam iedevis vien divas pretsāpju medikamenta ibuprofēna tabletes. 

Labāk viņam nav kļuvis, uzsver advokāte. 

Kā atklāja Mihailova, šobrīd Navaļnija advokāti atrodas pie kolonijas Vladimiras apgabalā, kur tiek turēts Navaļnijs. Avokātiem netiek ļauts ar Navaļniju tikties, cietuma vadībai atteikumu skaidrojot  ar cietuma “režīma pasākumiem”. 

Kā izteicies Navaļnija līdzgaitnieks Leonīds Volkovs, Navaļnijs, iespējams, atrodas cietuma slimnīcā, bet cietuma administrācija vēloties šo faktu noklusēt. 

Tas, ka Navaļnijs atrodas kolonijā nr.2 Vladimiras apgabala Pokrovā, kļuva zināms 15.martā. 

Navaļnijs tika aizturēts 17.janvārī Maskavas Šeremetjevas lidostā pēc atgriešanās no Vācijas, kur vairāk nekā četrus mēnešus atlaba pēc saindēšanas ar kaujas vielu "Novičok".    

Federālais sodu izpildes dienests Navaļnija aizturēšanu skaidroja ar to, ka Navaļnijs esot pārkāpis viņam 2014.gadā piespriestā nosacītā cietumsoda noteikumus, un tiesa to nomainīja pret reālu trīsarpus gadu cietumsodu.    

Apelācijas lietā tiesa viņam februārī samazināja cietumsodu par pusotru mēnesi, ieskaitot mājas arestā pavadīto laiku. Ieskaitot visu mājas aresta laiku, Navaļnijam kolonijā būs jāpavada divi gadi un seši mēneši, cietumsoda termiņš beigsies 2023.gada vasarā. 

Komentāri (32)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu