Baidens uztic Harisai migrācijas problēmas risināšanu (7)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Kamala Harisa
Kamala Harisa Foto: Shutterstock

ASV prezidents Džo Baidens trešdien uzticējis viceprezidentei Kamalai Harisai vadīt diplomātiskās aktivitātes ar Centrālamerikas valstīm, lai apturētu migrantu plūsmu uz ASV dienvidu robežu.

"Es šodien aicināju viņu, viceprezidenti, jo viņa ir viskvalificētākā persona, lai to darītu, vadīt mūsu pūliņus ar Meksiku un Ziemeļu Trijstūri, un valstīm, kas var palīdzēt, kurām ir vajadzīga palīdzība, lai apturētu šo ļoti daudzo cilvēku kustību, apturētu migrāciju uz mūsu dienvidu robežu," žurnālistiem Baltajā namā sacīja Baidens.

Harisai uzticētais uzdevums atgādina paša Baidena aktivitātes 2014. un 2015.gadā, kad viņam toreizējais prezidents Baraks Obama uzticēja vadīt diplomātiskos pūliņus Gvatemalā, Hondurasā un Salvadorā, pēc tam kad lielā skaitā no šīm valstīm ASV sāka ierasties pieaugušo nepavadīti nepilngadīgie migranti.

Pēdējā laikā migranti atkal lielā skaitā sākuši ierasties uz robežas, ASV administrācijai radot nopietnas grūtības centienos viņus izmitināt, kā arī politiskas problēmas Baltajā namā.

"Pateicos, prezident, par man izrādīto uzticību," trešdien sacīja Harisa. "Nav jautājumu par to, ka šī ir izaicinājumu pilna situācija."

"Kaut arī mēs skaidri paužam, ka šiem cilvēkiem šobrīd nevajadzētu doties uz robežu, mēs arī saprotam, ka mēs īstenosim likumu un ka mums ir jāspēj - jo mēs varam košļāt gumiju un vienlaikus arī staigāt - risināt pamatjautājumus, kuru dēļ šie cilvēki veic šo ceļu, kā prezidents to ir raksturojis, lai nāktu šurp," sacīja Harisa.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu