Gandrīz kā agrāk: Barselonā noticis koncerts ar 5000 apmeklētājiem (3)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: ALBERT GEA / REUTERS

Sestdienas vakarā Barselonas "Palau Sant Jordi" arēnā bija vērojama aina, kas agrāk bija pavisam ierasta, bet pēdējā gada laikā šķiet teju neiedomājama: koncerts ar 5000 apmeklētājiem vienuviet. 

Pasākumu bija atļāvušas Spānijas varasiestādes. Šomēnes Nīderlandē notika līdzīgs pasākums ar vairāk nekā 1000 apmeklētājiem - priekšvēstnesis tam, kā varētu izskatīties atgriešanās normālā dzīves ritmā pēc pandēmijas.

Barselonā notikušā koncerta apmeklētājiem pasākuma dienā bija jāveic Covid-19 tests, kura rezultātam bija jābūt negatīvam. Pie ieejas arēnā tika pārbaudīta ķermeņa temperatūra un personu apliecinoši dokumenti. Fiziskā distance nebija jāievēro, taču klausītāji lietoja sejas maskas.

Koncerta galvenie viesi bija grupa "Love of Lesbian". Tas ar varasiestāžu atļauju tika rīkots pētījuma ietvaros ar mērķi izpētīt ātro Covid-19 testu lietojamību, lai nodrošinātu drošu publisko pasākumu norisi.

"Mēs domājam, ka tas ir pilnīgi droši. Nākamās 14 dienas novērosim, cik daudziem apmeklētājiem būs pozitīvi Covid-19 testi, un ziņosim par rezultātiem," aģentūrai AFP norādīja ārsts Džoseps Marija Ljibre.

Pandēmija nodarījusi milzu kaitējumu mūzikas un pasākumu industrijai. Eiropas mūzikas industrija 2020.gadā zaudēja 76% ieņēmumu, aprēķinājusi Spānijas Mūzikas federācija.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu