SPKC: Latvijā saslimstības rādītāji nemazinās (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: gianni schicchi/IPA/SIPA/gianni schicchi/IPA/SIPA

Patlaban ir apstājies iepriekš novērotais saslimstības ar Covid-19 samazinājums un epidemioloģisko situāciju raksturojošie rādītāji nemazinās, informēja Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).

Vērtējot pagājušās nedēļas ar Covid-19 saistītos rādītājus, vidējais jaunatklāto inficēšanās gadījumu skaits saglabājies iepriekšējais un ir 519 dienā, kamēr nedēļu iepriekš tas bija 518. Aizvadītajā nedēļā fiksēts kopumā 3631 jauns inficēšanās ar Covid-19 gadījums, savukārt nedēļu iepriekš - 3518.

Vienlaikus par 6,6% pieaudzis veikto testu skaits, sasniedzot vidēji 13 342 testus dienā, bet vidējais pozitīvo testu īpatsvars ir 3,9%, savukārt nedēļu iepriekš tas bija 4,1%.

Analizējot Covid-19 saslimstības rādītājus dinamikā divu nedēļu griezumā, novērojams saslimstības pieaugums vecuma grupās no desmit līdz 19 gadiem un no 20 līdz 29 gadiem, kā arī iedzīvotājiem vecumā virs 80 gadiem.

Epidemiologu aprēķinātais jaunā koronavīrusa infekcijas reproduktivitātes koeficients Latvijā šobrīd saglabājas 1,02 apmērā, un tas nozīmē, ka 100 saslimušo patlaban teorētiski inficē vairāk kā 100 citus cilvēkus.

SPKC atgādina, ja ir saņemts pozitīvs testa rezultāts, būtu jārīkojas atbildīgi un uzreiz jāapzina un jāinformē iespējamās kontaktpersonas, lai citi cilvēki pēc iespējas savlaicīgāk atbilstoši rīkotos un ievērotu kontaktpersonām noteiktos drošības pasākumus. SPKC atgādina, ka šobrīd par kontaktpersonas statusu informē arī darba devēji un ģimenes ārsti, kuri informāciju par pozitīvo pacientu saņem portālā "e-veselība".

Cilvēkus, kuri ar Covid-19 infekciju atrodas stingrā izolācijā mājās, SPKC mudina vērot savu veselību un regulāri sazināties ar ģimenes ārstu. Ja parādās elpas trūkums, nekavēties un savlaicīgi vērsties pēc palīdzības, zvanot Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pa tālruni 113.

Lai ātrāk uzzinātu, vai ir gadījies būt kontaktā ar Covid-19 slimnieku, SPKC aicina izmantot lietotni "Apturi Covid". Izmantojot to, varēs savlaicīgāk izolēties, lai neapdraudētu ģimeni, kolēģus, draugus un pārējos iedzīvotājus.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu