Inbox.lv izstrādā aplikāciju Covid-19 eksprestestiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas Angļu ģimnāzijā atklātās stundas laikā notiek projekta "Gatavi rītdienai!" pētījuma par tehnoloģiju ieviešanu, izmantošanu un ietekmi uz mācību procesu 5 Latvijas pilsētu skolās prezentācija.
Rīgas Angļu ģimnāzijā atklātās stundas laikā notiek projekta "Gatavi rītdienai!" pētījuma par tehnoloģiju ieviešanu, izmantošanu un ietekmi uz mācību procesu 5 Latvijas pilsētu skolās prezentācija. Foto: Evija Trifanova/LETA

Augsto tehnoloģiju uzņēmums Inbox.lv ir izstrādājis aplikāciju “Testbox”, kas varētu darboties kā Covid-19 eksprestests, turklāt, šī aplikācija būs bezmaksas. Vēl ir jāsagaida Slimību profilakses un kontroles centra atzinums, ka šī eksprestesta rezultātus varēs oficiāli izmantot, kā arī iegūtos datus pievienot e-veselības sistēmā.

Kā zināms, Covid-19 diagnosticēšana ir ļoti dārga. Analīzes laboratorijā maksā 59 eiro, bet Latvijā pieejamos Covid-19 eksprestestus var iegādāties par 25 eiro.

Inbox.lv aplikācija “Testbox” darbojas līdzīgi kā siekalu tests. Ir jāsamitrina pirksts ar siekalām (nevis bāžot pirkstu mutē, bet viegli uzšpricējot siekalas uz pirksta). Pirkstam ir jābūt mitram, nevis slapjam. Tad šo pirkstu ir 5 sekundes jātur pie telefona ierīces pirkstu nospiedumu lasītāja.

Šobrīd “Testbox” aplikāciju, iepriekš parakstot līgumu par informācijas neizpaušanu, Android un iOs telefonos testē 328 564 cilvēki. Tiklīdz tiks saņemta “zaļā gaisma” no Eiropas Covid-19 Drošo Aplikāciju Aģentūras, šī programmatūra būs pieejama Google Play un Appstore. Par aplikāciju “Testbox” atzinīgi ir izteicies Globālās Masveida Vakcinēšanās biroja Latvijas filiāles vadītājs P.Blumeiers.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu