Video ⟩ Timrots piedzīvo visbailīgāko braucienu savā mūžā

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Metoties jaunos piedzīvojumos un neapgūtās transportlīdzekļu teritorijās, raidījuma Ātruma cilts vadītājs Pauls Timrots pirmo reizi kāps 19.gadsimta augstrata velosipēda un piedzīvos šaušalīgāko braucienu savā mūžā. 

Atklājot velo sezonu, Ātruma cilts viesojas pie Mārtiņa Ekmaņa, kurš 21. gadsimtā savām rokām uzbūvējis Latvijā unikālu 19. gadsimta velosipēdu. Viņš iedvesmojies no Londonas tvīda brauciena fotogrāfijām un, vadoties pēc muzeju eksponātiem, pats izgatavojis visas detaļas, tajā skaitā arī pildītas gumijas riepas.

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Mārtiņš augstrata velosipēdu tehniskās nianses apguvis darba procesā, un šāda braucamrīka savaldīšana nāk ar pieredzi, treniņiem un prasa ievērojamu spēku. Antīkajam divritenim nav bremžu un ierastās velobraukšanas iemaņas ar to nestrādā, tāpēc pirmajā braucienā panākumu iespējas ir 50 pret 50.

Pauls Timrots ir gatavs izaicināt likteni un doties savā trakākajā piedzīvojumā, kas būs daudzkārt bailīgāks par braucienu ar ātrumlaivu vai ledus vējdēli. Vai viņam izdosies savaldīt antīko fiksīti un kāda viltība palīdzēs godam no tā nokāpt, uzzināsim jaunajā raidījuma sērijā.

Raksts tapis sadarbībā ar LMT viedtelevīziju.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu