Blakus lidostai "Rīga" par 13,8 miljoniem eiro cels viesnīcu "Hampton by Hilton" (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Blakus Starptautiskajai lidostai "Rīga" sākta viesnīcas "Hampton by Hilton" būvniecība un projektā kopumā plānots ieguldīt 13,8 miljonus eiro, aģentūrai LETA pavēstīja viesnīcas pārstāvji.

Viesnīcu sākusi būvēt Lietuvas aktīvu pārvaldīšanas kompānija "I Asset Management", kuru pārrauga Lietuvas Banka. Projekta ģenerāluzņēmējs ir Latvijas būvniecības un industriālais koncerns "UPB".

Viesnīcā būs 189 istabas un tā atradīsies viena kilometra attālumā no starptautiskās lidostas "Rīga". Šī ir pirmā starptautiskās ķēdes viesnīca, kas top Rīgas lidostas tuvumā. Iecerēts, ka "Hampton by Hilton" atvērsies nākamā gada otrajā ceturksnī.

Foto: Publicitātes foto

"I Asset Management" pārvaldītā ieguldījumu fonda "Airport Hotels Fund" direktors Laurīns Antropiks pauda gandarījumu, ka viesnīcas celtniecība tika sākta, neraugoties uz visām bažām par pasažieru skaita samazināšanos pašreizējās Covid-19 situācijas dēļ.

"Projekts ir nišas ieguldījums reģionā - ap Rīgas lidostas teritoriju nav zīmolu viesnīcu, līdz ar to pašlaik konkurence nav liela. Starptautiskās lidostas Rīga potenciāls ir milzīgs - tā apkalpo gandrīz 50% Baltijas reģiona pasažieru, tās mērķis ir kļūt par lidostu centru Ziemeļvalstu reģionā," sacīja Antropiks.

Viņš arī atzīmēja, ka projektā "Rail Baltica" 2026.gadā Rīgas lidostā plānots atvērt jaunu dzelzceļa staciju. "Lidostas stacija būs pirmais ātrgaitas dzelzceļa un gaisa satiksmes savienojuma centrs Baltijā. Pandēmija mūs nebiedē sākt jaunās viesnīcas celtniecību, jo esam pārliecināti, ka pieprasījums pēc viesnīcas šajā apkaimē būs," teica Antropiks.

Foto: Publicitātes foto

Tāpat viņš atzīmēja, ka pandēmijas dēļ daži konkurenti, kuriem bija līdzīgi plāni būvēt lidostas viesnīcas tuvākajā apkārtnē, savus plānus apturēja. "Mēs redzam šo situāciju kā iespēju pārvarēt Covid-19 raisīto dažādu nozaru kritumu - ienāksim tirgū brīdī, kad tas sāks atgūties," sacīja Antropiks.

Zīmolam "Hampton by Hilton" ir lojalitātes programma ar vairāk nekā 100 miljoniem lietotāju, tam pieder īpašumi 119 valstīs. Pirmā "Hilton" zīmola lidostas viesnīca tika atvērta 1959.gadā Sanfrancisko, ASV.

Viesnīcu "Hampton by Hilton Riga Airport" vadīs neatkarīga viesnīcu vadības kompānija "Apex Alliance Hotel Management".

"UPB" pagājušā gada decembrī sāka viesnīcas pamatu likšanu un pāļu dzīšanas darbus. Sagaidāms, ka šie darbi tiks pabeigti līdz 2021.gada pirmajam ceturksnim.

Nekustamā īpašuma attīstību veic uzņēmums "VPH". Kompānija attīstījusi projektus vairāk nekā 200 miljonu eiro apmērā Baltijā.

Foto: Publicitātes foto

"Hampton by Hilton Riga Airport Hotel" būvniecību līdzfinansē "Bigbank Latvia", piešķirot sešu miljonu eiro aizdevumu. "Mums izdevās noslēgt bankas finansēšanas līgumu pašreizējās Covid-19 pandēmijas vidū. Lai arī pašlaik situācija viesnīcu tirgū nozarei šķiet postoša, vēsturiski šī nozare ir pierādījusi savu izturību pret pieprasījuma satricinājumiem, " sacīja Antropiks.

"Hampton by Hilton Riga Airport Hotel" ir viens no diviem projektiem, kurus pašlaik attīsta "Airport Hotels Fund". Fonds galveno uzmanību pievērš viesnīcu portfeļa veidošanai ar vidēja un augstāka līmeņa zīmolu aktīviem izmeklētos Eiropas lidostu galamērķos, galvenokārt Centrālās un Austrumeiropas reģionā.

2020.gada oktobrī fonds atvēra savu pirmo viesnīcu - "Park Inn by Radisson Vilnius Airport Hotel & Business Center" Viļņā.

2019.gada rudenī "Apex Alliance Hotel Management" atklāja pirmo "Hilton" viesnīcu Rīgā - "Hilton Garden Inn Riga Old Town", kas atrodas Grēcinieku ielā 25, Rīgā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu