Sadursmēs Sudānas Rietumdārfūras provincē gājuši bojā 132 cilvēki

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Starpkopienu sadursmēs Sudānas Rietumdārfūras provincē pēdējās dienās nogalināti vismaz 132 cilvēki, ceturtdien paziņojis provinces gubernators.

Kopš sestdienas Rietumdārfūras provinces galvaspilsētā Džuneinā un tās apkaimē notiek sadursmes starp masalitu un arābu kopienām. Sadursmēs izmantoti smagie ieroči.

Sudānas valdība provincē izsludinājusi ārkārtējo stāvokli.

Mediķu sniegtā informācija liecina, ka miruši jau 132 cilvēki, preses konferencē Hartūmā paziņoja Rietumdārfūras provinces gubernators Mohameds Abdallahs Duma.

"Situācija ir nosacīti stabila," sacīja gubernators, piebilstot, ka notikusi laupīšana, bet apšaudes vairs neturpinās.

Dārfūras reģionā 2003.gadā izraisījās konflikts starp etnisko minoritāšu kaujiniekiem, kas sūdzējās par netaisnībām, un spēkiem, kas bija lojāli tobrīd pie varas esošajam prezidentam Omaram al Baširam.

Pēc ANO datiem, Dārfūras konfliktā kopš 2003.gada dzīvību zaudējuši 300 000 cilvēku, bet 2,7 miljoni bijuši spiesti doties bēgļu gaitās. Tikmēr Hartūma apgalvo, ka konfliktā bojāgājušo skaits nepārsniedz 10 000.

Pārejas perioda valdība cenās panākt mieru ar kaujinieku grupējumiem Dārfūrā un citās Sudānas konflikta zonās.

Bēgot no nesenās vardarbības, reģionu pametuši tūkstošiem cilvēku, no kuriem daļa devusies uz Čadu, liecina ANO rīcībā esošā informācija.

Sadursmēs iznīcināta spēkstacija, notikuši uzbrukumi ātrās palīdzības automašīnām un slimnīcai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu