Turpinās skatīt grozījumus Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas likumā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Juris Rancāns.
Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Juris Rancāns. Foto: Zane Bitere/LETA

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija šodien turpinās skatīt grozījumus Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanas likumā.

Sākotnēji Saeima 21.janvārī pirmajā lasījumā kā steidzamus atbalstīja grozījumus Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanas likumā

Tomēr 9.februārī Aizsardzības deputāti nolēma rosināt atcelt steidzamību grozījumiem Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanas likumā.

Komisijas priekšsēdētājs Juris Rancāns (JKP) iepriekš minēja, ka šiem grozījumiem iesniegti 124 priekšlikumi, kas ir savstarpēji saistīti un ir konceptuāli sarežģīti jautājumi.

Patlaban regulējums uzliek pienākumu ziņot par aizdomīgiem darījumiem nodokļu jomā gan Finanšu izlūkošanas dienestam (FID), gan Valsts ieņēmumu dienestam (VID). Līdz ar izmaiņām likumā iecerēts, ka informāciju par aizdomīgiem darījumiem un sliekšņa deklarāciju nodokļu jautājumos būs iespējams iesniegt, izmantojot FID uzturēto tīmekļvietni.

Ja informācija būs paredzēta arī VID, tad likuma subjektam tas būs jāatzīmē. Vienoto kanālu ziņojumiem par aizdomīgiem darījumiem plānots ieviest no 2021.gada 1.jūnija, norādīts likumprojekta anotācijā.

Tāpat likumprojekts paredz ieviest regulējumu kopīga klientu izpētes rīka izveidei. Tas nepieciešams, lai veicinātu dalīšanos ar klienta izpētes ietvaros iegūtajiem datiem, norādīts likumprojekta anotācijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu