Hyundai izgatavo veltījumu savam pirmajam modelim Pony (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Hyundai Pony Heritage
Hyundai Pony Heritage Foto: Hyundai

Dienvidkorejā atdzimis Hyundai pirmais masveidā ražotais un eksportētais modelis Pony. Konkrētāk - viens šī modeļa eksemeplārs, kurš tagad ieguvis jaunu elpu un mūsdienu dizaina pieskārienu, un tiks izstādīts jaunajā Hyundai Motorstudio jeb zīmola dizaina studijā Busanā. 

Hyundai Pony bija pirmais modelis, ar kuru Seulā bāzētais uzņēmums izgāja ārpus savas valsts robežām. Pony vairākās virsbūves versijās tika ražots no 1975. līdz pat 1990.gadam, bet Ponuy vārds uz dažādiem citiem Hyundai modeļiem tika lietots līdz pat 2000.gadam. 

Hyundai Pony Heritage
Hyundai Pony Heritage Foto: Hyundai

Jaunajā Hyundai Motorstudio starp dažādiem dizaina priekšmetiem un mākslas instalācijām turpmāk būs apskatāms viens no oriģinālajiem ponijiem, kam markas dizaineri virkni stila elementu aizvietojuši ar mūsdienu risinājumiem un tā pievienojuši 21.gadsimta garšu.

Pony ir labs paraugs, kā ar atturīgām izmaiņām dizainā klasiskam auto likt izskatīties moderni. Ja noliek līdzās astoņdesmitā gada modeli un jauno Pony Heritage, abu radniecība ir nepārprotama, tomēr par jauno auto nav šaubu, ka tas ir jauns un varbūt pat pilnīgi jauns modelis, varbūt konceptauto. 

Hyundai Pony Heritage
Hyundai Pony Heritage Foto: Hyundai

Iespaids ir diezgan pamatots, jo Pony dizainā izmantoti elementi no elektriskā Ioniq 5, kas savukārt tika veidots tieši pēc Pony parauga. Pony Heritage tādējādi ir stilistiski līdzīgi LED lukturi kā Ioniq 5, savukārt ārējo spoguļu vietā ir kameras. Arī automobiļa interjers tika izveidots no jauna, taču oriģinālajā stilā. 

Hyundai Ioniq 5
Hyundai Ioniq 5 Foto: Hyundai

Ar to nekas nebeidzas, jo benzīna dzinēja vietā Pony Heritage darbina elektromotors. Tā raksturlielumi nav atklāti, taču tas pat nav svarīgi - maz ticams, ka automašīna bieži būs redzama uz ielas. Turklāt Hyundai Pony Heritage ir veidots vienā eksemplārā, sērijveida ražošana nav paredzēta.

Hyundai Pony Heritage
Hyundai Pony Heritage Foto: Hyundai

Hyundai Pony pirmo iznācienu plašākas publikas priekšā piedzīvoja 1974.gada Turīnas autošovā. Modeļa dizaina autors ir slavenais ateljē Italdesign Giugiaro, savukārt motorizācijai sākumā tika aizlienēts agregāts no Mitsubishi.  

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu