Mūrmane-Umbraško aizvadīs pēdējo dienu Veselības ministrijas valsts sekretāres amatā (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Daina Mūrmane-Umbraško
Daina Mūrmane-Umbraško Foto: Zane Bitere / LETA

Šodien Daina Mūrmane-Umbraško aizvadīs pēdējo dienu Veselības ministrijas (VM) valsts sekretāres amatā, iepriekš žurnālistus informēja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Pēc konstatētajām problēmām pērn veiktajos vakcīnu pret Covid-19 iepirkumos Mūrmani-Umbraško bija iecerēts aizrotēt no ministrijas valsts sekretāres amata uz Veselības inspekcijas priekšnieka vietnieka pozīciju, taču viņa tam nav piekritusi.

Iecerēts, ka 20.aprīlī darbu VM valsts sekretāra amatā sāks Veselības inspekcijas vadītāja Indra Dreika, paredz Pavļuta virzītais Ministru kabineta rīkojuma projekts. Kā aģentūra LETA noskaidroja VM, minēto rīkojuma projektu Pavļuts virzīs izskatīšanai tuvākajā valdības sēdē.

Nepieciešamība iecelt jaunu VM valsts sekretāru radās pēc ministra lēmuma zemākā amatā pārcelt līdzšinējo valsts sekretāri Mūrmani-Umbraško. Šāds lēmums pieņemts pēc pārbaudes un disciplinārlietas saistībā ar caurspīdīgas pārvaldes, iekšējās kontroles sistēmas un darba organizācijas trūkumiem, veicot vakcīnu pret Covid-19 iepirkumus.

Iepriekš Pavļuts parakstīja rīkojumu par Mūrmanes-Umbraško pārcelšanu zemākā amatā. Tāpat ministrs paziņoja, ka Mūrmane-Umbraško saņems rājienu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu