Pēc pazemināšanas amatā atlūgumu uzrakstījusi bijusī VM valsts sekretāre Mūrmane-Umbraško (33)

Papildināts
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Daina Mūrmane-Umbraško.
Daina Mūrmane-Umbraško. Foto: Zane Bitere/LETA

Pēc neveiksmīgā Covid-19 vakcīnu iepirkuma amatā pazeminātā bijusī Veselības ministrijas valsts sekretāre Daina Mūrmane-Umbraško ir nolēmusi iesniegt atlūgumu, portālam TVNET pavēstīja veselības ministrs Daniels Pavļuts.

 

"Man ir savā ziņā žel, jo es viņu augsti vērtēju, bet tie rudens notikumi parāda, ka kļūdas ir bijušas un to sekas jūtamas vēl aizvien. Un tā daļa no konstatētajam lietam norāda uz valsts sekretāra atbildību," norādīja Pavļuts. 

Iecerēts, ka 20.aprīlī darbu Veselības ministrijas valsts sekretāra amatā sāks Veselības inspekcijas vadītāja Indra Dreika, paredz Pavļuta virzītais Ministru kabineta rīkojuma projekts. Kā portāls TVNET noskaidroja Veselības ministrijā, minēto rīkojuma projektu Pavļuts virzīs izskatīšanai tuvākajā valdības sēdē.

"Mēs šobrīd noslēdzam rēķinus ar pagātni, ar pagājušā gada notikumiem. Mēs esam paziņojuši, ka virzam uz valdību uz apstirpināšanu ar 20. aprīli par valsts sekretāri cilvēku no nozares – veselības inspekcijas vadītāju Indru Dreiku."

Indra Dreika ir jūtami sakārtojusi veselības inspekciju. 

Runājot par jauno amatu, Pavļuts atzīmēja, ka Dreika izveidojusi stratēģiju un iezīmējusi darbības virzienus. 

Nepieciešamība iecelt jaunu VM valsts sekretāru radās pēc ministra lēmuma zemākā amatā pārcelt līdzšinējo valsts sekretāri Mūrmani-Umbraško. Šāds lēmums pieņemts pēc pārbaudes un disciplinārlietas saistībā ar caurspīdīgas pārvaldes, iekšējās kontroles sistēmas un darba organizācijas trūkumiem, veicot vakcīnu pret Covid-19 iepirkumus.

Rīkojumu par Mūrmanes-Umbraško pārcelšanu zemākā amatā Pavļuts parakstījis trešdien. Iepriekš Pavļuts paziņoja, ka Mūrmane-Umbraško saņems arī rājienu.

Jau ziņots, ka saistībā ar caurspīdīgas pārvaldes, iekšējās kontroles sistēmas un darba organizācijas trūkumiem, veicot vakcīnu pret Covid-19 iepirkumus, Veselības ministrijas (VM) valsts sekretāre Daina Mūrmane-Umbraško saņems rājienu un tiks pārcelta uz zemāku amatu, žurnālistiem pavēstīja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Lai nodrošinātu raitu pēctecību un neatstātu VM šajā krīzes laikā bez administratīvā vadītāja, Pavļuts šobrīd sliecas drīzāk pārcelt amatā par valsts sekretāru kādu civildienesta ierēdni ar atbilstošu kompetenci, tomēr ministrs kādu konkrētu kandidātu neminēja. Savukārt Mūrmanei-Umbraško ministrs piedāvājis "divus šobrīd vakantus iestāžu vadītāju vietnieka līmeņa amatus".

Pēdējā darba diena valsts sekretāres amatā Mūrmanei-Umbraško būs 19.aprīlī.

Informācija tiek papildināta...

 
Komentāri (33)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu