Trīs soļi līdz sapņu virtuvei: kā ierīkot jaunu vai atsvaidzināt veco, neizejot no mājām

Foto: Publicitātes foto
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X

Kā gribētos jaunu virtuvi! Vai vismaz atsvaidzināt jau esošo... Pazīstami, vai ne? Vēlme ir, taču pietrūkst zināšanu vai svaigu ideju, lai īstenotu savu sapni. Tiem, kuri īsti nezina, ar ko sākt virtuves pārvērtības, interjera dizaineri iesaka izmantot iespēju, neizejot no mājām, un par baltu velti saplānot vēlamo iekārtojumu, izmēģināt dažādus stilus un pat aprēķināt nepieciešamo budžetu. Līdz tavai sapņu virtuvei ir tikai trīs soļi!

“Virtuve ir viena no svarīgākajām telpām mājoklī. Mūsdienās ir kļuvis vēl vienkāršāk izplānot jaunu virtuves iekārtu vai atjaunot veco, aprēķināt nepieciešamo budžetu vai pat izmēģināt dažādus stilus un dizainu. Šobrīd visu var ērti un nesteidzīgi izdarīt no mājām - viss, kas vajadzīgs, ir dators. Bezmaksas tiešsaistes plānojumā jebkurš var izveidot sev ērtāko virtuves iekārtojumu,” ir pārliecināts IKEA Interjera dizaina nodaļas vadītājs Dariuss Rimkus.

1. Solis: Izvēlies savas virtuves stilu

Ļauj iztēlei brīvu vaļu, apdomā vajadzības, pameklē idejas un izlem, ko vēlētos redzēt savā virtuvē. Kad ir noteiktas prioritātes un ideālās virtuves aprises sāk kļūt konkrētākas, būs vieglāk atrast telpai un maciņam piemērotāko risinājumu.

“Vispirms ir jāizšķiras par lielo stila virzienu.

Jāapdomā, vai labāk izraudzīties klasiska stila virtuvi ar daudzām atvilktnēm un smalkām detaļām, vai arī modernu, atturīgu dizainu ar nedaudziem akcentiem.

Foto: Publicitātes foto

Bet varbūt tavā sapņu virtuvē ir kaut kas no abiem virzieniem? Vairums cilvēku izvēlas tradicionāla stila virtuves iekārtas vai arī spīdīgu fasādi, taču pēdējā laikā vērojama tendence izraudzīties arī videi draudzīgākus risinājumus, piemēram, virtuves iekārtas fasādes, kas izgatavotas no pārstrādātām plastmasas pudelēm,” pastāsta D. Rimkus.

Dizainers atgādina, ka telpu ir iespējams vizuāli paplašināt, izmantojot gaišas krāsas, tāpēc, ja virtuve ir neliela, ieteicams izvēlēties fasādi sienu krāsā vai gaišā tonī.

Foto: Publicitātes foto

No materiāliem plašuma iespaidu var radīt ar spīdīgām, marmora vai gaiša koka virsmām. Savukārt, lai optimāli izmantotu visu pieejamo vietu, skapīšus plāno līdz pašiem griestiem.

Foto: Publicitātes foto

“Bezmaksas plānotājā var dažādi eksperimentēt un veidot divdimensiju un trīsdimensiju attēlus. Tā var virtuāli apskatīt dažādas mēbeļu kombinācijas, stilu un krāsu salikumus, līdz panākts vēlamais rezultāts,” ierosina interjera dizaineris.

2. Solis: Pielāgo plānu savām vēlmēm un ērtībai

Virtuves iekārtas plānošana ir process, kurā sapņi un idejas sāk materializēties, tomēr ir jāpatur prātā, ka šai procesā nāksies pieņemt arī ļoti konkrētus lēmumus, kas ietekmēs vēlāko virtuves ērtumu. Šai solī vispirms jādomā par to, kā virtuve parasti tiek lietota, kas ir ērti. Var ņemt talkā veco virtuves iekārtu – pamatīgi to apskatīt un sastādīt sarakstu ar visu, kas tajā ir parocīgs un labs, un visu, kas nav tik izdevies.

“Noteikti jāpadomā, vai vēlies līdz sīkākajai detaļai pārdomātu virtuves sistēmu, vai arī vienkāršāku, funkcionālu risinājumu, ko var dabūt gatavu dienas laikā. 

Lēmumu, protams, ietekmēs vajadzības, vēlamais stils un budžets. Ja pietiek ar nelielu, vienā rindā izkārtotu virtuves iekārtu, to var iegūt par ļoti draudzīgu cenu – jau sākot ar 179 €. Turpretī, ja ir nepieciešama individuāli pielāgota virtuve, var izvēlēties, piemēram, augstvērtīgo IKEA METOD sistēmu, kam ir 25 gadu garantija.

Foto: Publicitātes foto

Neatkarīgi no izvēlētās iekārtas, plānojot ir jāatceras arī par tādiem praktiskiem sīkumiem kā elektrības rozetes, cauruļvadu izejas un tamlīdzīgi,” atgādina interjera dizainers.

Viņš piebilst, ka ar tiešsaistes plānotāju ir iespējams izmēģināt vairākas iespējas: pievienot dažādas fasādes, izmēģināt variantus ar vaļējiem vai slēgtiem plauktiem, ar skapīšiem vai atvilktnēm.

Foto: Publicitātes foto

Durtiņas un atvilktnes ir iespējams virtuāli atvērt, lai pārliecinātos, ka tas būs ērtas. Ja rodas jautājumi, jebkurā brīdī ir iespējams sazināties ar mūsu virtuves plānošanas speciālistiem, zvanot pa tālruni vai piesakot attālinātu konsultāciju. Pēc vēlēšanās iespējams arī atstāt profesionāļu ziņā visu procesu no sākuma līdz beigām un saņemt jau gatavu dizaina piedāvājumu savai virtuvei. Šādā gadījumā ir jāaizpilda virtuves plānošanas veidlapa un jāgaida, kad interjera dizaineri ar jums sazināsies.

“Svarīgi ņemt vērā, ka labs virtuves plānojums sākas ar precīziem mērījumiem. Mērīšana ir jāveic ļoti rūpīgi, atvēlot tam pietiekami daudz laika un uzmanības. To var darīt pašu spēkiem vai izmantot speciālistu pakalpojumus. Nav mazsvarīgi, ka, iegādājoties virtuves iekārtu IKEA, par mērīšanu nav jāmaksā,” paskaidro D. Rimkus.

3. Solis: Izplāno budžetu

Kad ir izmēģinātas dažādas iespējas un saglabāts tas virtuves iekārtas plānojums, kas iepaticies vislabāk, ir iespējams redzēt kopējo cenu un sarakstu ar visām nepieciešamajām detaļām.

Bezmaksas plānotājā būs redzamas visas iekļautās detaļas ar kopējo cenu, tāpēc plānu varēs viegli pielāgot savam budžetam un vajadzībām.

Foto: Publicitātes foto

“Virtuves iekārta sastāv no nelielām, atsevišķām detaļām, kuras visas nav nepieciešams iegādāties uzreiz. Izmaksas var sadalīt vairākās daļās, iesākumā uzstādot tikai pašu svarīgāko vai arī tikai grīdas skapīšus, un papildu sienas skapīšu iegādi atliekot uz vēlāku laiku. Detaļu saraksts tiks saglabāts, tāpēc pie tā varēs atgriezties arī vēlāk,” saka Dariuss Rimkus.

Šeit uzzini vairāk par to, kā izmantot bezmaksas plānotājus.

Raksts tapis sadarbībā ar IKEA.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu