Krievija apsūdz "YouTube" dominējošā stāvokļa ļaunprātīgā izmantošanā (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Sutipond Somnam/shutterstock.com

Krievija uzsākusi izmeklēšanu pret Video koplietošanas platformu "YouTube" par sava dominējošā stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, pieņemot "neobjektīvus" lēmumus par kontu dzēšanu.

Krievijas Federālā pretmonopolu dienesta (FAS) pirmdienas paziņojumā teikts, ka "YouTube" noteikumi par kontu bloķēšanu vai dzēšanu ir "necaurredzami, neobjektīvi un neprognozējami".

"Tas noved pie pēkšņas lietotāju kontu bloķēšanas un dzēšanas bez brīdinājuma un pamatojuma,"

teikts paziņojumā, piebilstot, ka tas savukārt noved pie "kaitējuma lietotāju interesēm" un pie "konkurences ierobežošanas".

Izmeklēšana uzsākta pamatojoties uz sūdzību, ko iesniedzis Interneta tehnoloģiju reģionālais sabiedriskais centrs (ROCIT), kas uzdodas par organizāciju, kura aizstāv Krievijas interneta lietotāju intereses.

"Nav pareizi, ka video satura publicēšanu un pārraidīšanu Krievijā var regulēt citu valstu likumi," teikts paziņojumā, kuru vēl decembrī izplatīja ROCIT.

Maskava regulāri soda tādus ārvalstu tīmekļa uzņēmumus kā "Facebook" un "Google", kam pieder arī "YouTube", jo tie atsakās pakļauties Krievijas likumiem.

Aprīļa sākumā Krievija sodīja "Twitter" un "TikTok" par atteikšanos dzēst aicinājumus uz opozīcijas rīkotajiem protestiem.

Janvārī Krievijas varasiestādes apsūdzēja ārvalstu sociālos medijus par iejaukšanos valsts iekšējās lietās, jo tie nedzēsa aicinājumus uz demonstrācijām ieslodzītā opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija atbalstam.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu