Kanādā atliek "Huawei" finanšu direktores izdošanas izskatīšanu

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
"Huawei" finanšu direktore Mena Vaņdžou
"Huawei" finanšu direktore Mena Vaņdžou Foto: REUTERS/Jennifer Gauthier/File Photo

Kanādas tiesnese trešdien atlika Ķīnas uzņēmuma "Huawei" finanšu direktores Menas Vaņdžou izdošanas izskatīšanu līdz augustam, dodot Menas advokātiem laiku izskatīt jauniegūtus dokumentus no investīciju bankas HSBC, kas esot svarīgi viņas aizstāvībai. 

"Huawei" dibinātāja Žeņa Dženfei meita Mena Vaņdžou 2018.gada 1.decembrī tika aizturēta Vankūveras lidostas tranzītzonā Kanādā pēc ASV varas iestāžu lūguma. ASV pieprasa Menas izdošanu, jo viņai ASV izvirzītas apsūdzības par Savienoto Valstu Irānai noteikto sankciju pārkāpšanu.

Mena pēc aizturēšanas tika atbrīvota pret drošības naudu un tagad atrodas mājas arestā savā savrupmājā Vankūverā. Līdz šim bija gaidāms, ka ASV prasība par viņas izdošanu tiktu galīgi izskatīta līdz maijam, ja šo procesu nepagarinātu apelācijas.

ASV grib Menu tiesāt par krāpniecību saistībā ar Irānai noteikto sankciju pārkāpšanu un nepatiesas informācijas sniegšanu par to ASV bankām.

Viņas advokāti apstrīd šīs apsūdzības.

Ja Mena tiktu atzīta par vainīgu ASV tiesā, viņai varētu draudēt vairāk nekā 30 gadu cietumsods.

Mena bija pieprasījusi atlikt ASV prasības par viņas izdošanu izskatīšanu. Viņas prasības apmierināšana nozīmē, ka Britu Kolumbijas provinces Augstākā tiesa atsāks ASV prasības izskatīšanu nevis pirmdien, bet ap 3.augustu, tiesai paziņoja galvenās tiesneses palīdze Hetera Holmsa. 

Saskaņā ar tiesas dokumentiem Mena maldinājusi četras bankas, tai skaitā ASV bāzēto "Citigroup" un Francijas banku "Paribas", par "Huawei" darījumiem Irānā, pārkāpjot ASV sankcijas. Iepriekš šajā lietā bija minētas bankas "HSBC Holdings" un "Standard Chartered".

Mena noliedz, ka esot no HSBC slēpusi "Huawei" attiecības ar bijušo meitsabiedrību "Skycom", kas pārdevusi telekomunikāciju iekārtas Irānai, pārkāpjot ASV sankcijas.

"Huawei" šomēnes paziņoja, ka vienojusies ar HSBC Honkongā par attiecīgu dokumentu iegūšanu. Kompānijai iepriekš neizdevās saņemt šos dokumentus no Lielbritānijas, kur atrodas HSBC galvenais birojs.  

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu