Kariņš: Nacionālajai apvienībai un "KPV LV" pašām jāatrisina radušās domstarpības (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš. Foto: Ministru kabinets / Government of Latvia

Nacionālajai apvienībai (NA) un "KPV LV" pašām jāatrisina radušās domstarpības, ceturtdien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Egilu Levitu mediju pārstāvjiem sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Valsts prezidenta ieskatā, NA un "KPV LV" "nevajadzētu pārsteigties" un mēģināt attiecības noskaidrot tā, lai tās neietekmētu valdības stabilitāti. "Ekonomikas ministrs ir savā amatā un valdība turpina savu parasto darba kārtību. Politiskās attiecības ir atrisināmas," sacīja Levits.

Savukārt Kariņš radušos situāciju nodēvēja kā savdabīgu, jo trešdien NA un "KPV LV" noslēdza sadarbības memorandu, bet pēc tam ekonomikas ministrs pavēstīja, ka pametīs līdz šim pārstāvēto politisko spēku un iesaistīsies citā, kā rezultātā "KPV LV" vēlas atsaukt Vitenbergu no ministra amata.

Premjers uzsvēra, ka patlaban valstī ir svarīga stabilitāte un prognozējamība, jo izaicinājumu esot gana daudz.

"Mums ir daudz nopietnu darbu, tāpēc sagaidu, ka NA un "KPV LV" turpinās viena ar otru pārrunas un atrisinās šīs šķietamās domstarpības, lai varam turpināt izvest valsti no krīzes,"

sacīja Kariņš, piebilstot, ka radusies situācija ir abu politisko spēku "iekšēja lieta".

Premjers arī informēja, ka šodien un rīt viņam plānotas tikšanās ar abu politisko spēku pārstāvjiem.

Vaicāts, vai Kariņš atbalstīs citu "KPV LV" virzītu ekonomikas ministra amata kandidātu, kā to paredz koalīcijas sadarbības līgums, premjers atkārtoti uzsvēra, ka viņš radušos situāciju pārrunās ar abiem koalīcijas partneriem. 

"Mudinu publiski un mudināšanu privāti - tie, kuri noslēdza šo sadarbības memorandu, lai tad arī rod risinājumu," sacīja Kariņš, piebilstot, ka viņš ir gatavs darīt visu, lai valstī noturētu stabilitāti un prognozējamību.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu