Diskusija: Kādam ir jābūt Latvijas interešu pārstāvības atklātības regulējumam?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Marianne Loorents, shutterstock, montaaž

Šodien, 23.aprīlī, plkst. 14.00 notiks publiska diskusija tiešraidē. Diskusiju organizē nevalstiskā organizācija "Sabiedrība par atklātību - Delna".

Pretkorupcijas starpvalstu grupa (GRECO)  4. novērtēšanas kārtā sniedza Latvijai rekomendācijas noteikt kārtību, kā parlamenta deputāti veido attiecības ar lobētājiem un citām trešajām pusēm, kas vēlas ietekmēt likumdošanas procesu.

Kopš 2019. gada, kad Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija izveidoja Darba grupu lobēšanas atklātības likuma izstrādei, aktīvi notiek Interešu pārstāvības atklātības regulējuma izstrāde.

2021. gada sākumā notika regulējuma pamatprincipu sabiedriskā apspriešana. Šīs diskusijas mērķis ir paplašināt informētību un diskusijas par to, kāda ir labākā starptautiskā prakse, kādam ir jābūt Latvijas interešu pārstāvības (lobēšanas) atklātības regulējumam. Esam aicinājuši starptautiskos ekspertus dalīties ar savu pieredzi un ieteikumiem, Saeimas deputātus un Latvijas ekspertus – ar savu redzējumu par topošo Latvijas regulējumu.

Diskusijā piedalās ASV vēstnieks Latvijā Džons Kārvails, Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Rihards Kols, Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Juris Rancāns un citi gan vietējie, gan starptautiskie eksperti. 

Ar pilnu pasākuma programmu un runātājiem var iepazīties šeit.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu