Kariņš: Neiecietībai, homofobijai un varmācībai nav vietas mūsu sabiedrībā (16)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš. Foto: Evija Trifanova/LETA

Neiecietībai, homofobijai un varmācībai nav vietas mūsu sabiedrībā, pirmdien pēc koalīcijas sanāksmes saistībā ar traģisko notikumu Tukumā pauda Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Sabiedrībai ir nepieciešama skaidrība par notikušo Tukumā, pauda premjers.

Vaicāts, vai Tukumā notikušā izmeklēšanu varētu veikt centralizēti valsts līmenī, "KPV LV" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Māris Možvillo (KPV LV) pauda pārliecību, ka iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) strādā ne tikai, lai veicinātu šī, bet arī citu skaļo noziegumu atklāšanu.

Možvillo norādīja, ka gadiem ilgi iekšlietu nozare ir saskārusies ar nožēlojamu finansējumu. Politiķis pozitīvi novērtēja to, ka Valsts prezidents Egils Levits un Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) ir pauduši atbalstu ieguldījumu veikšanai iekšlietu nozarē nākotnē.

Tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP) norādīja, ka ir iespējams strādāt attiecībā uz policijas darbību. Ja iesniegums par draudiem sasaistāms ar naida noziegumu, tad policijai ir jārīkojas proaktīvi, lai aizsargātu iespējamo upuri, pauda politiķis. Viņš norādīja, ka vajag izvērt to, vai uz sociālā naida un nesaticības pamata izraisītie noziegumi būtu nosakāmi kā atbildību pastiprinošs apstāklis.

"Attīstībai/Par!" līdzpriekšsēdētājs, veselības ministrs Daniels Pavļuts pauda, ka ir runājis ar iekšlietu ministru Ģirģenu, kurš apliecinājis, ka seko izmeklēšanai un tam, vai ir pienācīgi reaģēts uz iepriekš izteiktiem draudiem. AP Saeimas frakcija ir rosinājusi veikt grozījumus, kas paredzētu precizēt personas atbildību par noziegumiem, kas saistīti ar sociālo naidu, norādīja partiju apvienības līderis.

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK līderis Raivis Dzintars pauda, ka Tukumā ir pastrādāts ļoti smags noziegums pret cilvēku un ka ir jāuzsver vēstījums, ka šādi noziegumi nedrīkst notikt. Viņš aicināja sabiedriski aktīvus cilvēkus neizmantot šo situāciju politiskā kapitāla vairošanai, jo "necilvēcība ir necilvēcība" neatkarīgi no tā, pret kuru cilvēku tā ir vērsta.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu