Nedēļas fokusā Nežēlīgais uzbrukums Tukumā - neatbildētie jautājumi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X

Aizvadītās piektdienas naktī Tukumā notika viens no pēdējo gadu nežēlīgākajiem noziegumiem Latvijā. Pie sava dzīvokļa durvīm, atgriežoties mājās, naktī ar degšķidrumu tika apliets un aizdedzināts 29 gadus vecais medicīnas darbinieks Normunds Kindzulis, bet viņa draugs Artis Jaunkļaviņš, kurš mēģināja draugu dzēst, tika smagi ievainots. Šobrīd mediķi slimnīcā cīnās par Normunda Kindzuļa dzīvību.

Notikušais izraisījis pretējus viedokļus sabiedrībā, kas diemžēl izgaismo vēl nebijušus naida apmērus. Turklāt jau sākotnējā informācija liecina, ka Tukuma policijas rīcība bijusi neprofesionāla un vienaldzīga, jo abi puiši jau iepriekš vērsušies pie tiesībsargiem ar iesniegumu par draudiem dzīvībai.

Žurnāliste Sandra Veinberga uzskata, ka tas nozīmē, ka ar 23. aprīli Latvijā sākas reāli slepkavošanas mēģinājumi homofobisko ideju vārdā, un notikušajā vaino Latvijas politiķus un baznīcu. Viņasprāt, par notikušo atbildīgi politiski un ideoloģiski grupējumi, kas par savu kaujas karogu izvirzījuši tieši citādas seksuālās orientācijas cilvēku apkarošanu, kūdot un rīdot pret tiem savus vēlētājus.

Piedalīties diskusijā tika aicināti arī Nacionālo apvienību pārstāvoši politiķi Jānis Iesalnieks un Raivis Dzintars, kuri dažādu iemeslu dēļ atteica dalību raidījumā.

Par notikušo raidījumā "Nedēļa fokusā" tiešraides diskusijā piedalījās politologs Andris Kudors, komunikācijas zinātnes eksperte, profesore Sandra Veinberga, advokāts Lauris Liepa un LGBT un viņu draugu apvienības  “Mozaīka” valdes loceklis Kaspars Zālītis. Uz diskusiju tika aicināti arī Nacionālās apvienības (NA) priekšsēdētājs Raivis Dzintars un politiķis, Saeimas deputāts Jānis Iesalnieks (NA), kuri dažādu iemeslu dēļ atteicās piedalīties. 

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu