Nikns kartingists met konkurentam ar bamperu un saņem 15 gadu diskvalifikāciju (7)

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Cīņā par uzvaru ir viegli kļūt par nervu spriedzes upuri, tomēr ir ārkārtīgi svarīgi censties jebkurā situācijā saglabāt vēsu prātu. Citādi var sanākt kā itāļu kartinga braucējam Lukam Korberi, kurš vienas nepārdomātas epizodes dēļ tagad no starptautiskā autosporta aprites faktiski ir izsvītrots.  

Lukam Korberi liktenīgie notikumi risinājās 2020.gada rudenī FIA (Starptautiskā automobiļu federācija) pasaules kartinga čempionāta sacensībās Itālijā. Viņš pēc kontakta ar konkurentu Paolo Ipolito bija spiests izstāties un nolēma pāridarītājam atriebties, metot ar sava kartinga bamperu. 

Korberi netrāpīja mērķī, bet gan citam kartingistam, tāpēc, lai tomēr izcīnītu savu taisnību, uzreiz pēc finiša steidza pie Ipolito un centās viņu iekaustīt.

Sportista sašutumu, protams, var saprast, tomēr šāda rīcība nav attaisnojama, un sešus mēnešus pēc incidenta FIA ir piespriedusi Korberi 15 gadu diskvalifikāciju no visu veidu motoru sporta sacensībām, kas tiek rīkotas organizācijas paspārnē. 

Lēmumu neatcels arī Korberi publiska atvainošanās savā Facebook slejā par uzbrukumu Ipolito, kurā viņš raksta: "Vēlos atvainoties visai motoru sporta sabiedrībai par visu, ko esmu izdarījis." Tādēļ kartingists ir nolēmis sacensībām mest mieru. 

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu